Το NieR: Automata αύξησε κατά πολύ τα έσοδα της Square Enix

Δημοσιεύθηκαν τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας
04 Αυγούστου 2017 12:49
Το NieR: Automata αύξησε κατά πολύ τα έσοδα της Square Enix

"Φλέβα χρυσού" έχει αποδειχθεί η περιπέτεια της 2B στο NieR: Automata για την Square Enix. Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρία για το οικονομικό τρίμηνο που έληξε στις 31 Ιουνίου 2017, η περιπέτεια της 2B κατάφερε να αυξήσει τα έσοδα της εταιρίας σε μεγάλο βαθμό.

Στον παρακάτω πίνακα τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, δείχνοντας πως η απόδοση της εταιρίας στον οικονομικό τομέα, σε σχέση με πέρυσι, έχει αυξηθεί.

Συνεχίζοντας, οι retail πωλήσεις παιχνιδιών που κυκλοφόρησαν κατά την διάρκεια του τριμήνου μειώθηκαν και κατάφεραν να προκαλέσουν συνολική μείωση στις καθαρές πωλήσεις τίτλων κονσόλας (από 12,2 δισεκατομμύρια yen στα 11 δισεκατομμύρια yen). Παρόλα αυτά, οι ψηφιακές πωλήσεις παιχνιδιών όπως του NieR: Automata σημείωσαν σημαντική αύξηση στα κέρδη. Επιπλέον, ο mobile τομέας της Square Enix συνεχίζει να παραμένει δυνατός, ενώ το expansion του Final Fantasy XIV είχε ως αποτέλεσμα ακόμη περισσότερος συνδρομητές, κάτι που μεταφράζει σε περισσότερα κέρδη.

Από ότι φαίνεται οι σωστές αποφάσεις της εταιρίας στα παιχνίδια οδήγησαν τελικά και στην αύξηση των κερδών της. Με λίγα λόγια, μαθαίνουμε για ακόμη μία φορά πως εφόσον μείνει ευχαριστημένος ο καταναλωτής, τότε, κερδισμένη θα βγει και η εταιρία από αυτό.