Η EA αναπτύσσει 12 παιχνίδια στην Frostbite

Ανάμεσα τους βρίσκονται τα νέα Battlefield, FIFA και πολλά ακόμη
29 Ιουλίου 2017 06:05
Η EA αναπτύσσει 12 παιχνίδια στην Frostbite

Σήμερα, κατά την διάρκεια ενός συνεδρίου της Electronic Arts για τα οικονομικά της που αφορούσε το πρώτο τρίμηνο του οικονομικού έτους 2018, ο Διευθύνων Σύμβουλος Andrew Wilson και ο Blake Jorgensen, ο επικεφαλής του οικονομικού τμήματος, μίλησαν για την τρέχουσα κατάσταση ανάπτυξης της Frostbite Engine και τα στούντιο. Μέσα στην όλη κουβέντα γνωστοποιήθηκε πως αυτή την στιγμή αναπτύσσονται μία ντουζίνα από παιχνίδια. Επίσης, στην ίδια κουβέντα, ο Wilson ανέφερε πως η Frostbite εξελίσσεται γρηγορότερα από κάθε άλλη μηχανή γραφικών και αυτό συμβαίνει διότι υπάρχουν πάρα πολλά στούντιο που αναπτύσσουν πληθώρα παιχνιδιών για αυτή.

Στα ίδια πλαίσια, ο Wilson συνέχισε για το οικονομικό έτος 2019, το οποίο ξεκινάει από την 1η Απριλίου του επόμενου έτους. Εδώ, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας ανέφερε πως από παιχνίδια έχουμε το Star Wars action adventure παιχνίδι της Visceral Games, το Anthem της BioWare, ένα FIFA παιχνίδι όπου θα επικεντρωθεί στο παγκόσμιο κύπελλο και το επόμενο "μεγάλο" παιχνίδι στο Battlefield Franchise. Την τοποθέτηση του έκανε φυσικά και ο Jorgensen, ο οποίος ανέφερε πως η εταιρία προσέλαβε περίπου 100 developers για το Motive Studio στο Montréal, του οποίου επικεφαλής είναι η Jade Reymond.

Κλείνοντας, ο Wilson δεν ξέχασε και τον τομέα της εικονικής πραγματικότητας. Ο ίδιος είπε πως η εταιρία δεν έχει να μοιραστεί πολλά επί του θέματος, καθώς ο εν λόγω τομέας θα πάρει τουλάχιστον άλλα δύο χρόνια για να "τραβήξει" την μαζική αγορά. Η εταιρία έχει ενεργοποιήσει τις βασικές VR δυνατότητες στην Frostbite και προσπαθεί να ξεπεράσει τα όρια του πειραματισμού, όπως για παράδειγμα στο στο πως θα φαίνεται ένα sports παιχνίδι σε VR, ή ένα first-person shooter, ή ένα παιχνίδι δράσης.