Ο Shigeru Miyamoto δεν ενδιαφέρεται να κάνει remakes

Εστιάζει στην δημιουργία φρέσκων τίτλων η Nintendo
30 Ιουνίου 2017 09:21
Ο Shigeru Miyamoto δεν ενδιαφέρεται να κάνει remakes

Μπορεί κατά καιρούς η Nintendo να έχει κυκλοφορήσει μερικά βελτιωμένα ports τίτλων, όπως έγινε πρόσφατα με το Mario Kart 8 του Wii U που κατέφθασε με την ανανεωμένη Deluxe έκδοση στο Nintendo Switch, ωστόσο γενικότερα η εταιρία δεν ενδιαφέρεται ιδιαίτερα ώστε να ξοδέψει πόρους σε remakes. Τουλάχιστον αυτή είναι η στάση του co-representative Director της Nintendo και δημιουργού ιστορικών franchices όπως τα Mario, The Legend of Zelda, Pikmin και Donkey Kong, Shigeru Miyamoto.

Μιλώντας στο IGN, όσον αφορά το αν θέλει να επισκεφθεί ξανά παλιούς του τίτλους, ο Miyamoto δήλωσε :

Δεν αισθάνομαι πως πραγματικά θέλω να κάνω remake κανένα από αυτά. Πάντα είναι πιο φυσικό να δημιουργείς νέους μηχανισμούς και νέα παιχνίδια.

Ο Miyamoto ενδιαφέρεται για την δημιουργία νέων παιχνιδιών και πέρα από την συνεισφορά του με συμβουλές σε παιχνίδια όπως το Super Mario Odyssey, πρόσφατα έχει βοηθήσει σημαντικά έχοντας τον ρόλο του General Producer στα The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Mario Kart 8 Deluxe και ARMS. Γενικά οι πιθανότητες δεν τάσσονται υπέρ όσων θα ήθελαν να δουν remakes κλασσικών τίτλων της Nintendo.