Nintendo: Το κοινό του 4K είναι περιορισμένο

Εξηγεί τον τρόπο σκέψης της εταιρείας ο Reggie Fils-Aime
26 Ιουνίου 2017 07:52
Nintendo: Το κοινό του 4K είναι περιορισμένο

Μιλώντας στο The Verge, ο πρόεδρος της Nintendo Αμερικής, Reggie Fils-Aime, εξήγησε την στάση της εταιρείας απέναντι στο 4K. Συγκεκριμένα, τόνισε πως ο ιαπωνικός κολοσσός θεωρεί το κοινό του 4K πολύ περιορισμένο και έτσι η δική της στρατηγική είναι εντελώς διαφορετική.

Η αποστολή της Nintendo είναι να φτάσει σε όσους περισσότερους καταναλωτές είναι δυνατόν και να τους κάνουμε να ασχολούνται και να διασκεδάζουν με τις πνευματικές μας ιδιοκτησίες. Αυτό είναι που προσπαθούμε να κάνουμε. Έτσι, εκ φύσεως, στοχεύουμε το πιο mainstream κοινό. Γι’ αυτό και θέλουμε τα προϊόντα μας να είναι προσιτά. Θέλουμε να είναι εύκολο να ασχοληθείς και να βιώσεις τα προϊόντα μας, να έχουν χαμηλή καμπύλη εκμάθησης. Θέλουμε τα IP μας να λάμπουν, καθώς παρέχουμε αυτές τις εμπειρίες.

Αυτός είναι ο τρόπος που το προσεγγίζουμε. Και έτσι, αυτό σημαίνει, μια αποτελεσματική και σωστή τιμή για το Nintendo Switch στα $300, μια πλατφόρμα που έχει τα Mario και Zelda και Splatoon. Πηγαίνοντας, αντίθετα, σε μια πιο περιορισμένη ομάδα καταναλωτών, μια πιο ακριβή τιμή, η οποία χρειάζεται και επενδύσεις με άλλους τρόπους, όπως οι 4K τηλεοράσεις, αυτή είναι μια στρατηγική που για εμάς, ειλικρινά, είναι πολύ περιορισμένη.

Τόσο η Sony, όσο και η Microsoft, έχουν κάνει βήματα για να προσεγγίσουν το συγκεκριμένο κοινό, με τα PS4 Pro και Xbox One S και Xbox One X, αντίστοιχα.