Ο διάδοχος του Pewdiepie ως ο gamer με την μεγαλύτερη επιρροή

Το Forbes "δείχνει" τον Markiplier
21 Ιουνίου 2017 14:28
Ο διάδοχος του Pewdiepie ως ο gamer με την μεγαλύτερη επιρροή

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε το Forbes, ο Mark Fischback ευρέως γνωστός με το διαδικτυακό του παρατσούκλι ‘Markiplier’ είναι o gamer με την περισσότερη επιρροή στον κόσμο. Ο YouTuber, που κατάγεται από την Χαβάη, έχει 17 εκατομμύρια συνδρομητές, έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 7 δισεκατομμύρια προβολές και έχει μαζέψει πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια για δωρεές σε φιλανθρωπικά ιδρύματα. Ο PewDiePie ακολουθεί αμέσως μετά στην δεύτερη θέση.

Η λίστα του Forbes περιλαμβάνει τα δέκα άτομα με την μεγαλύτερη επιρροή στο gaming και έχει ως εξής:

  1. Markiplier
  2. PewDiePie
  3. VanossGaming
  4. OMGItsfirefoxx
  5. SSSniperWolf
  6. JackSepticEye
  7. The Diamond Minecart
  8. Tom Cassell
  9. Sky Does Minecraft
  10. Mari Takahashi

Παράλληλα, πέρα από το gaming, το μέσο έχει συγκεντρώσει και τα άτομα με την περισσότερη επιρροή και από άλλες κατηγορίες, όπως η ψυχαγωγία ή το ταξίδι. Το Forbes συνεργάστηκε με την εταιρία Traackr για την μέτρηση του εύρους ή του μεγέθους του κοινού των διαφόρων ατόμων που μελέτησε, την απήχησής τους και της τάσης τους για δημιουργία viral περιεχομένου και τέλος, της σχετικότητας και της συμμετοχής τους στον τομέα που ειδικεύεται ο καθένας. Παράλληλα, η πλατφόρμα κοινωνικής κατανόησης Captiv8 βοήθησε με την μέτρηση της δυνατότητας κερδών ανά δημοσίευση, σε συνάρτηση με το μέγεθος του κοινού του καθενός. Επίσης, λήφθηκαν υπόψη και οι επιτυχημένες δραστηριότητες που δεν σχετίζονται άμεσα με το διαδίκτυο, όπως σειρές προϊόντων ή βιβλία.

Αξίζει να σημειωθεί πως άτομα με επιρροή που δεν έχτισαν την φήμη τους διαδικτυακός δεν συμπεριλήφθηκαν, όπως επίσης και γενικά διάσημα άτομα που έχουν και κάποια διαδικτυακή παρουσία. Σημαντικό είναι πως στην έρευνα συμπεριλήφθηκαν μόνο άτομα που μιλούν την αγγλική γλώσσα.