Sony για τα indies: “Ήταν καλό να μιλάμε για αυτά το 2013. Τώρα είναι λιγότερο σχετικά.”

Νέες δηλώσεις από τον Jim Ryan
21 Ιουνίου 2017 09:35
Sony για τα indies: “Ήταν καλό να μιλάμε για αυτά το 2013. Τώρα είναι λιγότερο σχετικά.”

Έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του για το backwards compatibility και το cross-platform play, ο Jim Ryan της Sony προέβη σε νέες δηλώσεις σχετικά με τους indie τίτλους. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής παγκόσμιων πωλήσεων και marketing του PlayStation ανέφερε πως αν και η εταιρεία ακόμα ενδιαφέρεται για τα indie παιχνίδια, πλέον είναι λιγότερο σχετικά, τουλάχιστον όσον αφορά το αν πρέπει να παρουσιαστούν στην σκηνή της εταιρείας στην E3.

Ακολουθεί η ερώτηση του δημοσιογράφου του Gamesindustry.biz:

Ένα από τα πράγματα που δεν δείξετε ήταν indie παιχνίδια. Πράγματι, ούτε πέρυσι δείξατε κανένα. Βέβαια είναι ξεκάθαρο πως διαρκώς κυκλοφορούν νέα indie παιχνίδια στο PS4. Οπότε γιατί δεν τα δείχνετε πλέον;

 Η απάντηση του Ryan:

Ένα από τα πράγματα που συνειδητοποιήσαμε είναι πως αυτά τα βίντεο κολλάζ με δέκα indie τίτλους να εμφανίζονται σε ένα λεπτό δεν έχουν σχεδόν κανένα νόημα. Κανείς δεν μπορεί πραγματικά να μάθει κάτι σχετικά με αυτά τα παιχνίδια σε έναν τέτοιο χρονικό διάστημα. Θεωρείται σχεδόν ως σπατάλη χρόνου.

Υπήρχε μια περίοδος, στα πρώτα στάδια της ζωής του PS4, για να κάνεις δηλώσεις. Ήταν περισσότερο για να κάνουμε μια δήλωση, πως βλέπουμε σοβαρά τα indies και πως κάνουμε το ένα ή το άλλο πράγμα για τα indies. Το No Man’s Sky και ούτω καθεξής, που ξέφυγε από αυτό και βρήκε τη δική του θέση. Ξέρετε, αυτή τη στιγμή, έχουμε πληθώρα από indie περιεχόμενο στην πλατφόρμα μας. Και το γεγονός πως αποφασίσαμε, μαζί με πολλά άλλα πράγματα όπως το Gran Turismo και το PlayLink, να μην τους δώσουμε τις δικές τους θέσεις στη σκηνή αυτή την εβδομάδα, δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως δεν είναι σημαντικά, ή ότι δεν υπάρχουν, ή ότι δεν ενδιαφερόμαστε για αυτά. Ήταν καλό να μιλάμε για αυτά το 2013/2014. Τώρα είναι λιγότερο σχετικά. Τώρα έχουμε να μιλήσουμε για το VR, για παράδειγμα.

Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συνέντευξη του Jim Ryan πατώντας εδώ.