Η απάντηση της Microsoft στα σχόλια της Sony για το cross-platform play 

Στην αντεπίθεση ο Phil Spencer

Η απάντηση της Microsoft στα σχόλια της Sony για το cross-platform play

Μιλώντας στο Giant Bomb, ο επικεφαλής του Xbox τμήματος της Microsoft, Phil Spencer, κλήθηκε να σχολιάσει την αρνητική στάση της Sony απέναντι στο cross-platform play που ήδη έχει ξεκινήσει να εδραιώνεται για τα Xbox One, PC και Nintendo Switch με τίτλους όπως το Minecraft και το Rocket League. Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στις αιχμές που άφησε η Sony για την ασφάλεια των παικτών της στο περιβάλλον του Xbox Live και του Nintendo Network, ο Spencer επισήμανε πως τέτοια σχόλια δεν είναι υγιή για κανέναν.

Ακολουθεί ένα απόσπασμα από τον διάλογό του με τον δημοσιογράφο του Giant Bomb, Jeff Gerstmann.

Spencer: Το γεγονός ότι κάποιος θα ισχυριζόταν πως με κάποιο τρόπο δεν διατηρούμε ασφαλείς τους παίκτες του Minecraft, το βρήκα, όχι μόνο από την προοπτική της Microsoft, αλλά από την γενικότερη προοπτική της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών….δεν ξέρω γιατί πρέπει να είναι αυτός ο διάλογος που κάνουμε. Δεν φαίνεται να είναι υγιές για κανέναν.

Ειλικρινά μέσω των parental controls του Xbox Live και όλων των άλλων κινήσεων που έχουμε κάνει, έχουμε δείξει ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό για εμάς ως πλατφόρμα.

Και ειλικρινά μιλάμε για τη Nintendo ...

Gerstmann: Ακριβώς, αν θέλεις να μιλήσεις για κάποιον που ίσως είναι υπερβολικά προστατευτικός σε σημεία, ορίστε…

Spencer: Θα μου άρεσε όλοι οι παίκτες του Minecraft να λαμβάνουν ολόκληρη την Minecraft εμπειρία. Παίρνουμε πολύ σοβαρά την ασφάλεια του Xbox Live, και των παικτών μας σε όλα τα παιχνίδια, όπως φυσικά και στο Minecraft. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για την ομάδα μας.

Ποτέ δεν θα βάζαμε το Minecraft σε ένα μέρος που θα νομίζαμε πως δεν είναι ασφαλές.

Τέλος, ο Spencer επισήμανε πως η κυκλοφορία του Minecraft στο Switch γίνεται σε συνεργασία με την Nintendo και πρόκειται για μια σχέση που κερδίζουν και οι δύο εταιρείες.

8 comment(s)