Tο Beyond Good & Evil 2 είναι σαν "GTA στο διάστημα"

Νέες πληροφορίες για το τρομερά φιλόδοξο πόνημα του Michel Ancel
15 Ιουνίου 2017 16:11
Tο Beyond Good & Evil 2 είναι σαν

Μια από τις λιγοστές σοκαριστικές ανακοινώσεις της E3 2017 ήταν αδιαμφισβήτητα η αναβίωση του Beyond Good & Evil 2 στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου της Ubisoft. Ο δημιουργός της σειράς, Michel Ancel, στα πλαίσια μιας συνέντευξης αποκάλυψε μερικές ζουμερές πληροφορίες για το sequel-prequel λέγοντας πως "τρέχει" σε μια custom μηχανή γραφικών, που επιτρέπει την πλανητική εξερεύνηση σε ένα ηλιακό σύστημα, με λεπτομερέστατες πόλεις και hubs. Εν ολίγοις, το περιέγραψε ως "GTA στο διάστημα" και η ομάδα του δούλεψε σε αυτή τη μηχανή για 3 χρόνια, κάνοντας το μεγαλύτερο project που έχει δουλέψει ποτέ. 

Βέβαια έδωσε μια ξεκάθαρη απάντηση στο που βρίσκεται η ανάπτυξη του νέου BG&E:

Όταν δεν έχεις την σωστή τεχνολογία, δεν μπορείς να ξεκινήσεις το παιχνίδι. Είναι πολύ δύσκολο. Αλλά τώρα μπορούμε να πούμε με σιγουριά πως θα φτιάξουμε το παιχνίδι και θα το τελειώσουμε. Επειδή έχουμε την τεχνολογία για αυτό. Βρισκόμαστε τώρα στην 'ημέρα 0' της ανάπτυξης. 

Το όλο εγχείρημα του ακούγεται εξαιρετικά φιλόδοξο, καθώς θα μπλέκει διάφορα genres και στοιχεία όπως online κόσμοι, RPG, procedural generation, ενώ πολλά από τα κύρια τμήματα του τίτλου, όπως τα γραφικά, το σύστημα μάχης και η πλοκή, αναπτύσσονται ακόμη όσο γράφονται αυτές οι γραμμές. Ο Ancel βλέπει το BG&E 2 ως έναν early access τίτλο, με την κοινότητα να δίνει feedback και να τεστάρει πρωτότυπα, για αυτό και άλλωστε μπορείτε να εγγραφείτε στην beta από εδώ. Όλα όσα είδαμε στην E3 και έδειξαν κεκλεισμένων των θυρών είναι σε ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο. "Πριν δυο βδομάδες δεν είχε καν γραφικά" τόνισε ο Ancel. 

Το Beyond Good & Evil 2 αναπτύσσεται για τα PS4, Χbox One και PC, χωρίς ακόμη να έχει ημερομηνία κυκλοφορίας.