Η Sony σχολιάζει το Project Scorpio και το Nintendo Switch

Και μια ενδεχόμενη μείωση τιμής για το PS VR
23 Μαΐου 2017 14:15
Η Sony σχολιάζει το Project Scorpio και το Nintendo Switch

Στα πλαίσια του Investor Relations Day 2017 της Sony που έλαβε χώρα στο Τόκιο, ο αντιπρόεδρος της Sony Interactive Entertainment, Tsuyoshi Kodera, κλήθηκε να ανταποκριθεί σε μερικές από τις απορίες και τους φόβους των επενδυτών για το μέλλον της εταιρίας. Συγκεκριμένα, ο Kodera ρωτήθηκε αν η Sony βλέπει την κυκλοφορία του Nintendo Switch και την έλευση αργότερα μέσα στο έτος της νέας κονσόλας της Microsoft, με κωδική ονομασία Project Scorpio, ως απειλές που μπορούν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε μια μείωση της βάσης χρηστών.

Ο αντιπρόεδρος της SIE τόνισε πως με την παρουσία ανταγωνιστικών κονσολών, η αγορά “ενεργοποιείται”. Ωστόσο, επισήμανε πως η Sony πάντα είναι παρατηρητική και παρακολουθεί τι κάνουν οι ανταγωνιστές της, ώστε να είναι σίγουρη πως “δεν υπάρχουν αβεβαιότητες σχετικά με την τοποθέτηση του PlayStation ως βασική οντότητα στην αγορά”.

Παράλληλα, ο Kodera αναφέρθηκε και στο PlayStation VR. Παραδέχτηκε πως υπήρχε έλλειψη τεμαχίων για την σωστή ανταπόκριση στη ζήτηση, αλλά η κατάσταση έχει βελτιωθεί από τον Φεβρουάριο. Στην συνέχεια έκανε γνωστό πως με την περαιτέρω αύξηση των τεμαχίων που αποστέλλονται στα καταστήματα, αυξάνονται και τα περιθώρια για μια μείωση τιμής του PS VR. Ωστόσο, πριν η Sony δώσει περισσότερα headsets στην αγορά θέλει να εξασφαλίσει πως παρέχει μια υψηλής ποιότητας εμπειρία στους καταναλωτές και έτσι ακούει το feedback τους, με στόχο την βελτίωση του hardware και του software.