Ο δημιουργός του Last Guardian μιλάει για το επόμενο παιχνίδι του

Ίσως επιστρέψει σε έναν πιο ανοικτό κόσμο
19 Μαΐου 2017 10:53
Ο δημιουργός του Last Guardian μιλάει για το επόμενο παιχνίδι του

Στα πλαίσια της Nordic Game Conference, δόθηκε το βήμα στον θρυλικό δημιουργό των ICO, Shadow of the Colossus και The Last Guardian να μιλήσει για ένα μεγάλο εύρος θεμάτων, όπως για παράδειγμα για τα πλάνα που έχει για το επόμενο παιχνίδι του. O λόγος γίνεται φυσικά για το Fumito Ueda, ο οποίος τόνισε πως ενδεχομένως το επόμενο παιχνίδι του να έχει μια πιο ανοιχτή δομή.

Το σχετικό απόσπασμα των δηλώσεών του ακολουθεί παρακάτω.

Δημιούργησα τον πιο ανοιχτό κόσμο του Shadow, επειδή το Ico ήταν ένα adventure παιχνίδι που διαδραματίζονταν σε έναν τόσο μικρό χώρο και πέρασα τέσσερα χρόνια σε αυτόν τον κλειστό χώρο. Έτσι, ήθελα να κάνω το βήμα σε κάτι πιο ανοιχτό.

Δεν μπορώ να μιλήσω σχετικά με τις λεπτομέρειες του επόμενου project μου, αλλά…το Shadow δημιουργήθηκε από την εμπειρία μου με το Ico. Πηγαίνοντας από έναν κλειστό κόσμο σε έναν ανοιχτό. Όταν ολοκλήρωσα το Shadow, υπήρξε μια στιγμή που σκεφτόμουν αν ήθελα να επιστρέψω σε έναν ανοιχτό κόσμο ξανά. Ίσως έπρεπε να γυρίσω πίσω σε έναν πιο κλειστό χώρο, περνώντας περισσότερο οικείο χρόνο με κάτι σε αυτόν τον χώρο. Αυτή ήταν η αφετηρία για το The Last Guardian.

Τώρα που ολοκλήρωσα το The Last Guardian και ξόδεψα τόσα πολλά χρόνια σε αυτό το παιχνίδι, ίσως πρέπει να γυρίσω ξανά σε ένα περιβάλλον σαν αυτό του Shadow.

Ο Ueda μίλησε για πάρα πολλά ακόμη θέματα και ανάλυσε τον τρόπο που αφηγείται τις ιστορίες του και γιατί θεωρεί πως δεν είναι σημαντικό να λέει τις ακριβείς λεπτομέρειες τους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα πατώντας εδώ.