Επέτειος 10 χρόνων για το PS3

Η κονσόλα της Sony κλείνει μια δεκαετία στην αγορά
12 Νοεμβρίου 2016 11:24
Επέτειος 10 χρόνων για το PS3

Πριν από 10 χρόνια και συγκεκριμένα στις 11 Νοεμβρίου του 2006, το PlayStation 3 έκανε το ντεμπούτο του στην αγορά της Ιαπωνίας, ενώ λίγες μέρες αργότερα η κονσόλα έγινε διαθέσιμη και στην Αμερική. Στην Ελλάδα η κονσόλα κατέφθασε στις 23 Μαρτίου 2007. Έτσι, πλέον το σύστημα της Sony κλείνει την πρώτη του δεκαετία. Αν και στην αρχή ακούστηκαν παράπονα για την τιμή της κονσόλας, τελικά οι πωλήσεις της κατάφεραν να ξεπεράσουν τα 80 εκατομμύρια.

Το PS3 είχε αρκετές ιδιαιτερότητες από άποψη hardware, όπως ο αρκετά ισχυρός αλλά δύσκολος στον προγραμματισμό Cell επεξεργαστής και το Blu-ray, το οποίο έχει γίνει πλέον το παγκόσμιο στάνταρ για τους δίσκους ταινιών και παιχνιδιών. Αξίζει να σημειωθεί πως η κονσόλα είδε δύο ανανεωμένες εκδόσεις, την Slim το 2009 και την Super Slim το 2012. Επίσης, το PS Move που έφερε τα motion controls στο σύστημα, έγινε διαθέσιμο το 2010.

Το PlayStation 3 μεταξύ άλλων ξεχωρίζει για παιχνίδια όπως τα The Last of Us, Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots, Uncharted, Infamous, God of War III, Heavy Rain, LittleBigPlanet, Demon's Souls, Journey, Ratchet & Clank Future: A Crack In Time.

Ποιες είναι οι εντονότερες αναμνήσεις σας από το PlayStation 3; Πείτε μας στα σχόλια .