Η Blizzard δεν θα κάνει remaster τα Warcraft και Warcraft II

"Δεν θα είναι τόσο διασκεδαστικά"
08 Νοεμβρίου 2016 12:26
Η Blizzard δεν θα κάνει remaster τα Warcraft και Warcraft II

Δυσάρεστα νέα έφερε η BlizzCon 2016 για το μεγάλο ερώτημα των θαυμαστών σχετικά με remastered εκδόσεις των Warcracft και Warcraft II. Κατά την διάρκεια ενός panel, ένας fan ρώτησε για το αν θα υπάρξουν ανανεωμένες εκδόσεις των παραπάνω παιχνιδιών και η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική. Πιο συγκεκριμένα ο Frank Pearce, συνιδρυτής της Blizzard δήλωσε τα εξής:

"Είμαστε αρκετά τυχεροί να έχουμε στην κατοχή μας τον αρχικό πηγαίο κώδικα από οτιδήποτε έχουμε κάνει στο παρελθόν. Αλλά στην πραγματικότητα, είναι πολύ δύσκολο να έχεις πρόσβαση σε αυτά τα πράγματα, να τα ξεκλειδώσεις και να κατανοήσεις πως λειτουργούν. Έχουμε μεγαλώσει, έχουμε ξεχάσει. Είχαμε κάποιους ειδικούς που ήταν παθιασμένοι με την ιδέα, ξέθαψαν τον κώδικα και τα στοιχεία του Warcraft 1. Το κατάφεραν να δουλέψει σε ένα παράθυρο. Και το έπαιξα (συνέχισε ο Pearce). Το Warcraft: Orcs & Humans ήταν απίστευτο για την εποχή του. Σας υπόσχομαι, πως στον σημερινό κόσμο, με τα σημερινά πρότυπα, απλά δεν θα ήταν τόσο διασκεδαστικό".

Ο Pearce έκλεισε την δήλωση του λέγοντας πως προτιμά να χρησιμοποιήσει τους πόρους της εταιρίας σε νέο περιεχόμενο για τα World of Warcraft ή Overwatch, ή σε ένα νέο IP, παρά να "σκάβει για απολιθώματα". Από ότι φαίνεται, προς το παρόν, η εταιρία δεν έχει σκοπό να αναλάβει την δημιουργία νέων εκδόσεων των δύο πρώτων Warcraft.