Απειλή για τα studio στο Montreal

Έπειτα από τις περικοπές στην φορολογική πίστωση
24 Ιουνίου 2014 14:27
Απειλή για τα studio στο Montreal

Η πρόσφατη ανακοίνωση σχετικά με περικοπές στην φορολογική πίστωση στον προϋπολογισμό του Κεμπέκ θα μπορούσε να σημάνει πολλά προβλήματα για την βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών στην περιοχή, σύμφωνα με τον επικεφαλή του τμήματος των βιντεοπαιχνιδιών της Alliance Numérique, Martin Carrier. Πιο συγκεκριμένα, οι πιστώσεις φόρου στο Κεμπέκ για την βιομηχανία είναι μειωμένες κατά 20 τοις εκατό στον προϋπολογισμού του Ιούνη.

Ο Carrier, συγχρόνως και αντιπρόεδρος της Warner Bros Games Montreal, δήλωσε ότι η απώλεια των πιστώσεων φόρου θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεταφορά θέσεων εργασίας για την ανάπτυξη παιχνιδιών αλλού στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ ή στο Οντάριο. Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρέπει να καταλάβετε ότι υπάρχουν και άλλα προγράμματα [χρηματοδότησης] σε διάφορες περιοχές του κόσμου, στην Αγγλία, την Αμερική ή ακόμα και στο Οντάριο, τα οποία είναι πολύ πιο γενναιόδωρα από ότι εδώ".

Οι εν λόγω περικοπές θα επιβαρύνουν όλα τα στούντιο  στην περιοχή. Ωστόσο, το La Presse αναφέρει ότι οι μεγάλες εταιρίες του κλάδου, όπως η Ubisoft και η Warner Bros θα γλιτώσουν από τις περικοπές τουλάχιστον μέχρι το 2019, λόγω των συμφωνιών των εταιριών με τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Tags: