Νέα νομικά προβλήματα για το No Man’s Sky

Πιθανή ακόμα και νέα καθυστέρηση
21 Ιουλίου 2016 13:29
Νέα νομικά προβλήματα για το No Man’s Sky

Τα προβλήματα για τον Sean Murray και την ομάδα του φαίνεται πως δεν έχουν τελειωμό. Μετά από τις πολλές καθυστερήσεις και την νομική αντιπαράθεση με το τηλεοπτικό δίκτυο Sky, μια ολλανδική εταιρία κατηγορεί την Hello Games για μη εξουσιοδοτημένη χρήση μιας πατέντας της.

Συγκεκριμένα, η εταιρία Genicap ισχυρίζεται πως το No Man’s Sky κάνει χρήση της Gielis Superformula τεχνολογίας της, για να δημιουργήσει τους σχεδόν άπειρους πλανήτες του. Πρόκειται για μια μαθηματική εξίσωση ικανή να δημιουργήσει έναν άπειρο συνδυασμό σχημάτων, αλλάζοντας μόλις μερικές μεταβλητές της. Μάλιστα, η εν λόγω εταιρία αναφέρει πως η Hello Games δεν έχει την απαραίτητη άδεια για να χρησιμοποιήσει την Superformula και είναι κάτι που θα πρέπει να λυθεί πριν την κυκλοφορία του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, ο Jeroen Sparrow της Genicap δήλωσε:

Δεν έχουμε παραχωρήσει κάποια άδεια στην Hello Games. Δεν θέλουμε να καθυστερήσουμε την κυκλοφορία του παιχνιδιού, αλλά αν όντως χρησιμοποιείται η δική μας formula θα πρέπει να μιλήσουμε.

Τα πράγματα βέβαια δεν είναι ξεκάθαρα για το No Man’s Sky, καθώς ο δημιουργός του, Sean Murray, είχε αναφερθεί στην χρήση της Superformula σε μια παλιότερη συνέντευξη του. Ωστόσο, η ομάδα ανάπτυξης ενδεχομένως μπορεί να έχει τροποποιήσει αρκετά την εξίσωση, ώστε να μην πρόκειται για μη εξουσιοδοτημένη χρήση της συγκεκριμένης πατέντας.

Αν το παιχνίδι κάνει όντως δίχως άδεια χρήση της Superformula, αυτό μπορεί να το οδηγήσει ακόμη και σε μια νέα καθυστέρηση, μέχρι την έκδοση δικαστικής απόφασης ή να αναγκάσει τους δημιουργούς του να πληρώσουν κάποιο χρηματικό πόσο για την χρήση της.

Για την ώρα δεν υπάρχει κάποια επίσημη δήλωση από την Hello Games ή την Sony και το No Man's Sky αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 10 Αυγούστου για τα PS4 και PC.