Η id Software εξηγεί γιατί το Quake Champions είναι αποκλειστικά στο PC 

"Καμία δικαιολογία. Κανένας περιορισμός."

Η id Software εξηγεί γιατί το Quake Champions είναι αποκλειστικά στο PC

Η Bethesda έκανε την έκπληξη στην Ε3 2016 ανακοινώνοντας την μεγάλη επιστροφή της σειράς Quake, με το Quake Champions. Αν και η ανακοίνωση έγινε μέσω ενός CG trailer, δεν ήταν φειδωλή σχετικά με τα πλάνα της για τον τίτλο, καθώς ξεκαθάρισε πως θα κυκλοφορήσει αποκλειστικά μόνο στο PC. Την απόφαση της αυτή εξήγησε ο creative director της id Software, Tim Willits, ο οποίος είπε πως η αποκλειστικότητα έγινε ώστε το παιχνίδι να φτάνει σε πολύ υψηλά framerates, καθώς θα είναι optimised για gameplay στα 120fps. 

"Είναι τα πάντα από το input sampling του ποντικιού μέχρι το να σιγουρευτούμε ότι ο ρυθμός ανανέωσης της οθόνης είναι αρκετά γρήγορος. Επειδή ακόμη και με το Quake Live, αντιληφθήκαμε μέσα στα χρόνια πως πηγαίνοντας από τα 30 στα 60 είναι τεράστια αλλαγή, αλλά ακόμη και από τα 60 στα 120 είναι εμφανής διαφορά." είπε στο Gamespot και πρόσθεσε:

"Οι περισσότεροι από εμάς, ακόμη και εγώ, δεν μπορούν να αντιληφθούν τη διαφορά. Υπάρχουν, όμως κάποιοι παίκτες που είναι.. υπεράνθρωποι. Και εμείς δεν μπορούμε να ερχόμαστε και να λέμε θα κάνουμε ένα παιχνίδι για αυτούς και να μην είναι γελοία γρήγορο. Αν χάσουμε τους pro παίκτες τότε θα έχουμε θέμα."

Και κατέληξε με την εξής φράση: "Για αυτό είναι ένα παιχνίδι για το PC. Καμία δικαιολογία. Κανένας περιορισμός."

Περισσότερα για τον τίτλο θα μάθουμε στην QuakeCon 2016 το διάστημα 4-7 Αυγούστου. 

7 comment(s)