Η Remedy διαπραγματεύεται ακόμη για το Alan Wake 2

"Πολλά συμβαίνουν κεκλεισμένων των θυρών" λέει ο Sam Lake
07 Μαρτίου 2016 16:58
Η Remedy διαπραγματεύεται ακόμη για το Alan Wake 2

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως το "Alan Wake's Return" δεν είναι κάποιο sequel αλλά το φανταστικό τηλεοπτικό σόου του Quantum Break. Για ακόμη μια φορά δια στόματος Sam Lake, μαθαίνουμε πως οι διαπραγματεύσεις για το πολυπόθητο Alan Wake 2 συνεχίζονται, με τον δημιουργό του να μη το βάζει κάτω. Αρχικά, δήλωσε πως το Quantum Break γεννήθηκε μέσα από την πρόταση της Remedy για το Alan Wake 2, το οποίο είχε το στοιχείο των "reality tears" αλλά και μιας τηλεοπτικής σειράς.

Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής στο Eurogamer, σχετικά με το πως εξελίσσεται το Alan Wake 2 εσωτερικά από τη στιγμή που παρουσιάστηκε το prototype demo του: "Γίνονται πολλά κεκλεισμένων των θυρών όλη την ώρα. Το σημαντικό πράγμα είναι πως τα concepts συνεχώς εξελίσσονται. Το θεωρούσα πάντα επαναληπτική διαδικασία. Περισσότερος χρόνος είναι περισσότερη υλοποίηση. Ένιωσα πως οι πρόσφατες ιδέες μας για το τι θα ήταν το Alan Wake είχαν πάει πολύ πιο πέρα από ότι ήταν η ιδέα μας τότε, ώστε είχαμε την αίσθηση να το δημοσιεύσουμε και ο κόσμος να δει τι σκεφτόμασταν εκείνη την περίοδο. Πάνω-κάτω αυτή ήταν η έκταση του τότε όσον αφορά το επίπεδο του polish, αν και υπήρχαν άλλα πιο 'τραχιά' demos και prototypes και προφανώς πολλά πράγματα στα χαρτιά!"

Όσον αφορά την ερώτηση για το αν η Microsoft θα χρηματοδοτήσει το Alan Wake 2, ο Lake είπε: "Είναι πολύ νωρίς για να πούμε κάτι συγκεκριμένο. Είχαμε και έχουμε συζητήσεις για αυτό, αλλά δεν υπάρχουν σαφείς ειδήσεις την δεδομένη στιγμή."