Epic Games: "Πρέπει να πολεμήσουμε την Microsoft" [ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ]

Αντίθετος ο Tim Sweeney στην UWP πλατφόρμα
04 Μαρτίου 2016 15:00
Epic Games:

Την νέα προσπάθεια της Microsoft που ακούει στο όνομα Universal Windows Platform κατηγόρησε ο Tim Sweeney, δημιουργός της Unreal Engine και Διευθύνων Σύμβουλος της Epic Games. Μέσω ενός αναλυτικού άρθρου του στο The Guardian, ο Sweeney ανέφερε πως η Microsoft προσπαθεί με αυτό το τρόπο να έχει το μονοπώλιο στην ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών για το PC καθώς η δημιουργία ενός κλειστού οικοσυστήματος αποτρέπει τους developers να έχουν άμεση επαφή με τους καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο Tim Sweeney είναι αντίθετος με το γεγονός πως τα παιχνίδια θα πρέπει να είναι διαθέσιμα μόνο μέσα από το Windows Store και όχι μέσα από την ιστοσελίδα του εκδότη ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος που δεν σχετίζεται με το Windows Store. Οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά των developers δεν θα μπορεί να πραγματοποιηθεί εκτός του Windows Store και αυτό θα περιορίσει τρομερά την σκηνή του PC game development, σύμφωνα με τον Tim Sweeney.

Αυτός είναι μόλις ένας από τους περιορισμούς της νέας πλατφόρμας της Microsoft και πολλοί developers ήδη έχουν εκφράσει τα παράπονα τους μαζί με τον Tim Sweeney. Εσείς συμφωνείτε; Πείτε μας την άποψη σας στα σχόλια.

[ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 15:35 6/03/2016] Ακολουθεί η επίσημη απάντηση της Microsoft στον Tim Sweeney.

"Το UWP (Universal Windows Platform) είναι ένα πλήρως ανοιχτό οικοσύστημα, διαθέσιμο σε κάθε developer, το οποίο μπορεί να υποστηριχθεί από κάθε κατάστημα. Συνεχίζουμε να πραγματοποιούμε βελτιώσεις για τους developers. Για παράδειγμα, στο update Νοεμβρίου των Windows 10 επιτρέψαμε την εύκολη φόρτωση εφαρμογών που δεν έχουν εγκριθεί από την Microsoft, χωρίς να χρειάζεται κάποιο UX. Θέλουμε να κάνουμε τα Windows την καλύτερη πλατφόρμα ανάπτυξης ανεξαρτήτως των τεχνολογιών που έχουν χρησιμοποιηθεί και να προσφέρουμε εργαλεία που θα βοηθήσουν τους developers με τις υπάρχουσες βάσεις των HTML/JavaScript, .NET and Win32, C+ + και Objective-C φέρνοντας τον κώδικα τους στα Windows και ενσωματώνοντας τις δυνατότητες του UWP. Με το Xamarin, οι UWP developers μπορούν όχι μόνο να βρίσκονται σε όλες τις Windows 10 συσκευές, αλλά μπορούν να χρησιμοποιήσουν ένα μεγάλο μέρος του C# κώδικα τους για να παραδώσουν μία πληρέστατη native εμπειρία για iOS και Android."