Gears of War για το Xbox One

"Ένα sequel πρέπει να προδίδει τους fans του για να προοδεύσει" λέει ο Rod Fergusson
28 Μαΐου 2014 07:40
Gears of War για το Xbox One

Πριν λίγους μήνες η Microsoft εξαγόρασε το Gears of War IP από την Epic Games, έχοντας πλέον τον απόλυτο έλεγχο του franchise και των επόμενων προσθηκών. Ανέθεσε μάλιστα στη νεοσύστατη μεν πολύπειρη δε Black Tusk τη δημιουργία του νέου Gears για το Xbox One. Ο πρώην διευθυντής παραγωγής της Epic και νυν παραγωγός του νέου Gears, Rod Fergusson, μίλησε στο OXM για την ανάπτυξη του sequel λέγοντας:

"Το ίδιο συμβαίνει πάντα με όλα τα sequels. Δεν είναι ο τέλειος τρόπος για να το θέσω, όμως πάντα αναφέρομαι στη κυκλοφορία ενός sequel ως 'διαχείριση προδοσίας'. Θέλουν κάτι καινούργιο αλλα δεν θέλουν κάτι τόσο καινούργιο που να μην τους δίνεται η αίσθηση ότι παίρνουν αυτό που θέλουν. Αν παραδόσεις όμως κάτι πολύ οικείο και πάνω-κάτω είναι το ίδιο παιχνίδι με αυτό που είχαν, τότε θα πουν 'Το παίξαμε ήδη αυτό και δεν είναι αρκετό καινούργιο.'"

Ο Fergusson ανέφερε επίσης πως το sequel δεν θα πρέπει μόνο να προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα το gameplay, αλλα και να διατηρήσει τη γεύση "Gears of War" ώστε να μη γίνει για τους παίκτες απόμακρο το σκηνικό. Από την άλλη, ο επικεφαλής του Xbox Division, Phil Spencer, είπε πώς η εταιρία δεν έχει σκοπό να επισπεύσει την κυκλοφορία του επόμενου Gears of War στο Xbox One, ώστε να δώσει άπλετο χρόνο στη Black Tusk να εξελίξει το gameplay της σειράς.

Tags: