Το Civilization έσωσε το νοικοκυριό ενός ζευγαριού

Βοηθώντας το να τακτοποιήσει τα οικονομικά του
17 Νοεμβρίου 2015 11:00
Το Civilization έσωσε το νοικοκυριό ενός ζευγαριού

Όταν τα οικονομικά του νοικοκυριού σου δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και είσαι gamer τότε οι ιδέες που μπορεί να σκαρφιστεί κάποιος είναι πράγματι εντυπωσιακές. Το ζευγάρι των Alex Recker και Μarissa χρειάζονταν ένα συμμάζεμα στα οικονομικά τους τα οποία δύσκολα έβγαζαν πέρα. Ένα βράδυ, ενώ το ζευγάρι έπαιζε το Civilization V, ο Alex κοιτούσε τα οικονομικά του στο παιχνίδι και τότε του ήρθε η λαμπρή ιδέα: να προσομοιώσει τα οικονομικά του Civ στην πραγματική ζωή. 

Σκέφτηκε λοιπόν πως θα ήταν η ζωή τους αν ήταν το ίδιο το παιχνίδι και πόσο χρυσό θα έβγαζαν σε κάθε γύρο. Έτσι έφτιαξε ένα υπολογιστικό φύλλο που ανέλυε τα εβδομαδιαία και μηνιαία κόστη και έσοδα και υπολόγισε πόσα χρήματα θα ξόδευαν αυτός και η γυναίκα του κάθε μέρα. Αυτό σήμαινε ότι θα μπορούσε να δει πόσα χρήματα έχανε ή κέρδιζε στο τέλος κάθε ημέρας ή "γύρου".

Για του λόγου το αληθές οι παρακάτω εικόνες δείχνουν τα οικονομικά του Alex στο Civilization V, το budget του νοικοκυριού του και παρακάτω τον τρόπο με τον οποίο προέβλεπε πως θα τα πήγαινε σε κάθε εβδομάδα/ γύρο. Ολόκληρο το σχέδιο του ζευγαριού και τον τρόπο με τον οποίο έστρωσε τα οικονομικά του μπορείτε να το δείτε εδώ και γιατί όχι να μην το... δοκιμάσετε. 

Tags: