Τα 10 παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Μάιο

Ποδόσφαιρο και GTA!
24 Ιουνίου 2024 18:15
Τα 10 παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τον Μάιο

Για μια ακόμη φορά, το ποδοσφαιρικό franchise της EA κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή στην Ευρώπη. Συγκεκριμένα, εν όψει και του EURO 2024 που σίγουρα άνοιξε την όρεξη σε πολλούς παίκτες, το EA Sports FC 24 ήταν το κορυφαίο σε πωλήσεις παιχνίδι του Μαΐου στις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές, σύμφωνα με τα δεδομένα του GSD (retail + digital).

Βέβαια, ο μήνας συνολικά ήταν κάπως πεσμένος. Για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις κονσόλες πουλήθηκαν 11.6 εκατομμύρια αντίτυπα παιχνιδιών, νούμερο που αντιπροσωπεύει μείωση περίπου 17% σε σχέση με πέρυσι. Για αυτό οφείλεται κυρίως το φορτωμένο περσινό line-up, αφού τα νούμερα του Μαίου του 2023 ήταν σημαντικά ανεβασμένα χάρη στο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom και την άφιξη του Hogwarts Legacy στα PS4 και Xbox One.

Επιστρέφοντας στο 2024, το δεύτερο πιο επιτυχημένο παιχνίδι του μήνα ήταν το GTA V…του 2013! Ναι, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, το παιχνίδι της Rockstar συνεχίζει ασταμάτητο και κατάφερε να βρεθεί μπροστά από πολύ πιο πρόσφατες κυκλοφορίες. Στην τρίτη θέση των ευρωπαϊκών charts ακολουθεί το F1 24, οι πωλήσεις του οποίου είναι όμως 35% μειωμένες σε σχέση με το περσινό κεφάλαιο.

Κλείνοντας την πρώτη πεντάδα, η κυκλοφορία του Ghost of Tsushima στο PC εκτόξευσε το παιχνίδι στην τέταρτη θέση, ενώ πέμπτο ακολουθεί το remake του Paper Mario: The Thousand Year Door για το Nintendo Switch. Ακολουθεί αναλυτικά η λίστα.

Τα 10 παιχνίδια με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη το Μάιο του 2024

  1. EA Sports FC 24 (EA)
  2. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  3. F1 24 (Codemasters)
  4. Ghost of Tsushima: Director's Cut (Sony)
  5. Paper Mario: The Thousand Year Door (Nintendo)
  6. Helldivers 2 (Sony)
  7. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  8. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  9. Star Wars Jedi: Fallen Order (EA)
  10. Call of Duty: Modern Warfare 3 (Activision Blizzard)