Το PS5 ήταν η πιο επιτυχημένη κονσόλα στην Ευρώπη τον Ιούνιο – Νέα στατιστικά

Ενώ το Diablo σάρωσε
20 Ιουλίου 2023 10:25
Το PS5 ήταν η πιο επιτυχημένη κονσόλα στην Ευρώπη τον Ιούνιο – Νέα στατιστικά

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα της GSD για την ευρωπαϊκή αγορά, το PS5 επέστρεψε στην πρώτη θέση, όντας η εμπορικότερη κονσόλα που αγόρασαν οι περισσότεροι Ευρωπαίοι μέσα στον Ιούνιο. Το σύστημα της Sony είχε συμβιβαστεί με τη δεύτερη θέση το Μάιο, αφού ο θρόνος ανήκε στο Nintendo Switch που είχε καταφέρει να κυριαρχήσει χάρη στο The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom.

Περνώντας στις πωλήσεις software, πάνω από 15.5 εκατομμύρια αντίτυπα τίτλων αγοράστηκαν στην Ευρώπη τον Ιούνιο, λαμβάνοντας υπόψη τα retail στοιχεία από τις μεγαλύτερες χώρες της Ένωσης και τις ψηφιακές πωλήσεις από τους περισσότερους AAA publishers.

Σε σχέση με το περσινό Ιούνιο έχουμε να κάνουμε με αύξηση της τάξεως του 20%, χάρη στις πολλές μεγάλες κυκλοφορίες που φιλοξένησε φέτος ο πρώτος μήνας του καλοκαιριού. Εν μέρει το επίτευγμα αυτό οφείλεται στο σαρωτικό ντεμπούτο του Diablo 4, το οποίο ήταν το κορυφαίο παιχνίδι του μήνα σε πωλήσεις και αυτό με τις δεύτερες ταχύτερες πωλήσεις για φέτος, πίσω μόνο από το Hogwarts Legacy. Το 66% των πωλήσεων του τίτλου της Blizzard έγιναν στο PC, με την PS5 έκδοση να ευθύνεται για το 21%, την Xbox Series X|S έκδοση για το 9% και το την PS4 για το υπόλοιπο 4%.

Στη δεύτερη θέση των ευρωπαϊκών charts του Ιουνίου βρίσκεται το Final Fantasy 16 του PS5. Το ντεμπούτο του παιχνιδιού στην γηραιά ήπειρο ήταν κατά 24% χαμηλότερο σε σύγκριση με το Final Fantasy 7: Remake του 2020. Η επόμενη μεγαλύτερη νέα κυκλοφορία του μήνα ήταν το F1 23 από την EA, το οποίο ομοίως είχε πωλήσεις μειωμένες σχεδόν κατά 47% σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, το F1 22, στην ίδια πάντα χρονική περίοδο. Η επόμενη αξιοσημείωτη νέα κυκλοφορία στα charts του Ιουνίου είναι το Street Fighter 6 στην ένατη θέση

Για την ιστορία, εξετάζοντας αποκλειστικά αυτές τις τέσσερις νέες κυκλοφορίες, το 80% των πωλήσεων προήλθε από τα ψηφιακά καταστήματα.

Tα δέκα παιχνίδια που πούλησαν περισσότερο στην Ευρώπη τον Ιούνιο του 2023:

  1. Diablo 4 (Activision Blizzard)
  2. Final Fantasy 16 (Square Enix)
  3. FIFA 23 (EA)
  4. The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom (Nintendo)*
  5. Grand Theft Auto 5 (Rockstar)
  6. F1 23 (EA)
  7. Hogwarts Legacy (Warner Bros)
  8. Red Dead Redemption 2 (Rockstar)
  9. Street Fighter 6 (Capcom)
  10. Call of Duty: Modern Warfare 2 (Activision Blizzard)

*Δεν περιλαμβάνονται ψηφιακές πωλήσεις