Το Nintendo Switch ήταν ο μεγάλος νικητής τον Μάιο στην Αγγλία

Και το νέο Zelda έπαιξε σημαντικό ρόλο
07 Ιουνίου 2023 23:31
Το Nintendo Switch ήταν ο μεγάλος νικητής τον Μάιο στην Αγγλία

Το Nintendo Switch ήταν ο μεγάλος νικητής για τον μήνα Μάιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αφού όπως μεταφέρει το GfK και το GamesIndustry.biz, οι πωλήσεις του είδαν αρκετά μεγάλη αύξηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συλλέξει το GfK, οι πωλήσεις του Nintendo Switch μειώθηκαν κατά 5% τον περασμένο Απρίλιο, αλλά αυξήθηκαν κατά 28% τον Μάιο. Όπως όλα δείχνουν, σε αυτή την αύξηση πωλήσεων έπαιξε σημαντικό ρόλο το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, το οποίο έχει πουλήσει ήδη εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Επίσης, η κυκλοφορία της OLED έκδοσης του Switch και του Zelda φαίνεται ότι έδωσε επίσης μια ώθηση στις πωλήσεις της κονσόλας, η οποία βρέθηκε στην κορυφή ξεπερνώντας το PS5, το οποίο παρέμενε πρώτο για τέσσερις συνεχόμενους μήνες στην Αγγλία.

Όσον αφορά τα παιχνίδια, το νέο Zelda ήταν το νούμερο 1 παιχνίδι του Μαίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά αυτά τα δεδομένα αφορούν μόνο τα retail αντίτυπα. Αξίζει να αναφερθεί ότι το Tears of the Kingdom είναι το 3ο μεγαλύτερο Zelda παιχνίδι σε retail πωλήσεις και βρίσκεται κάτω από τα Breath of the Wild και Twilght Princess.

Για την ιστορία, το Tears of the Kingdom κυκλοφόρησε στις 12 Μαΐου 2023 αποκλειστικά για το Nintendo Switch και ήδη έγινε ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της χρονιάς όσον αφορά τις πωλήσεις παγκοσμίως. Παράλληλα, ο τίτλος αναμένεται να είναι και μια από τις υποψηφιότητες για τα Game of the Year βραβεία σε μερικούς μήνες από τώρα.