O Hideo Kojima εμφανίστηκε στο event της Apple όντας η έκπληξη του WWDC 2023

Ο δημιουργός του Death Stranding θα σταθεί στο πλευρό της Apple
06 Ιουνίου 2023 00:29
O Hideo Kojima εμφανίστηκε στο event της Apple όντας η έκπληξη του WWDC 2023

Στην πιο αναπάντεχη εμφάνιση του WWDC 2023 συγκαταλέγεται αυτή του Hideo Kojima, ο οποίος εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε event της Apple, κουβαλώντας μερικές μικρές ανακοινώσεις. 

Το πρώτο πράγμα που μάθαμε δια στόματος Kojima-san ήταν πως το Death Stranding Director's Cut θα κυκλοφορήσει για τα Mac εντός του 2023, εκμεταλλευόμενος όλα τα καλούδια του Apple Silicon και των M1/M2 chip της Apple, σε συνδυασμό με το Metal 3 API. Ωστόσο, δεν έδωσε κάποια πιο συγκεκριμένη ημερομηνία διάθεσης, πέραν του ότι σύντομα θα γίνει διαθέσιμο για προπαραγγελία στο App Store. 

Ο Kojima μίλησε για μια νέα εποχή για το gaming στα Mac, χάρη και στο ειδικό "Game Mode" που θα ενσωματώνει η επόμενη αναβάθμιση του macOS, "Sonoma". Επίσης αναφέρθηκε και στο μέλλον της συνεργασίας του με την Apple. Σε εκείνο το σημείο ανακοίνωσε ότι όλοι οι μελλοντικοί τίτλοι της Kojima Productions θα έρθουν και στα Mac

Δείτε το απόσπασμα της εμφάνισης του Hideo Kojima στο WWDC 2023: 

Γενικότερα όμως η εμφάνιση ενός τέτοιου θρύλου της gaming βιομηχανίας, όχι μόνο σηματοδοτεί ότι η Apple θέλει να πάρει πιο σοβαρά το gaming στα Mac, αλλά και να προσελκύσει κι άλλους developers, publishers και δημιουργούς να υποστηρίξουν τη macOS πλατφόρμα. 

Στα σκαριά, πάντως, ο Kojima έχει το πολυαναμενόμενο Death Stranding 2, ένα ολοκαίνουργιο cloud-based παιχνίδι για το Xbox και την επίσημη ταινία Death Stranding για τη Sony Pictures.