Sony: Υπάρχουν ακόμη προβλήματα για το cloud gaming

Δεν είναι έτοιμη η τεχνολογία
05 Ιουνίου 2023 17:20
Sony: Υπάρχουν ακόμη προβλήματα για το cloud gaming

Ο διευθύνων σύμβουλος της Sony, Kenichiro Yoshida, προέβη σε μερικές επιφυλακτικές δηλώσεις σχετικά με το μέλλον του cloud gaming. Συγκεκριμένα, το μεγάλο αφεντικό της Sony τόνισε ότι η τεχνολογία έχει ακόμη να ξεπεράσει σημαντικά τεχνικά εμπόδια.

Το σχόλιο αυτό έγινε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης στους Financial Times, όπου ο Yoshida μίλησε για τα μελλοντικά σχέδια της Sony να κάνει stream τίτλους του PlayStation μέσω του διαδικτύου. Αναλυτικότερα, τόνισε:

"Το cloud από μόνο του είναι ένα καταπληκτικό επιχειρηματικό μοντέλο, αλλά όσον αφορά τα παιχνίδια, οι τεχνικές δυσκολίες είναι μεγάλες."

Μεταξύ άλλων, ο Yoshida ξεχώρισε το latency ως μια από αυτές τις μεγάλες δυσκολίες. Σε περίπτωση που δεν είστε εξοικειωμένοι με τον όρο, πρόκειται για την χρονική καθυστέρηση μεταξύ μιας ενέργειας του παίκτη στο χειριστήριο και της αντίστοιχης απόκρισης στην οθόνη.

Πέρα από αυτό, ο Yoshida υπογράμμισε ότι σημαντικό ρόλο παίζει και η ρευστότητα της δημοτικότητας των παιχνιδιών. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχουν στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας που ένα πολύ μεγάλο πλήθος παικτών συνδέεται ταυτόχρονα, όπως για παράδειγμα μετά τις εργάσιμες ώρες. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να υποβαθμίσει την απόδοση σε μια υπηρεσία με περιορισμένους διαθέσιμους πόρους. Παράλληλα, υπάρχουν και "σκοτεινές περίοδοι" που λίγοι παίκτες είναι συνδεδεμένοι, οπότε η δέσμευση πόρων για τη διατήρηση των λειτουργιών θα ήταν οικονομικά αναποτελεσματική.

Ωστόσο, η Sony, η οποία είχε κάνει εδώ και χρόνια βήματα στον κλάδο, μέσω του PlayStation Now που πλέον έχει συγχωνευθεί στο PlayStation Plus, δεν έχει πρόθεση να το βάλει κάτω. Συγκεκριμένα, το υψηλόβαθμο στέλεχος διαβεβαίωσε:

"Ναι, υπάρχουν προκλήσεις στο cloud gaming, αλλά θέλουμε να αναμετρηθούμε με αυτές."

Παρά αυτές τις πιθανές παγίδες λοιπόν, το PlayStation φαίνεται να μην πτοείται στην προσπάθειά του να κυριαρχήσει στο cloud gaming. Μάλιστα, πρόσφατα, ο επικεφαλής του PlayStation, Jim Ryan, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει "επιθετικά σχέδια" για τον τομέα και υποσχέθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομερείς μέσα στους επόμενους μήνες.