Metal Gear Solid 3 Remake - Τελικά οι αρχικοί ηθοποιοί δεν θα ηχογραφήσουν ξανά

Ξεκαθαρίζεται το τοπίο
03 Ιουνίου 2023 22:04
Metal Gear Solid 3 Remake - Τελικά οι αρχικοί ηθοποιοί δεν θα ηχογραφήσουν ξανά

Αμέσως μετά την αποκάλυψη του Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, σας είχαμε μεταφέρει πως ο θρυλικός voice actor του Snake που απουσίαζε από το πέμπτο αριθμημένο κεφάλαιο, ο David Hayter, πρόκειται να επιστρέψει για το remake. Όπως φαίνεται, αυτό ισχύει, αλλά όχι ακριβώς όπως θα περίμεναν οι fans.

Συγκεκριμένα, μιας και η ανακοίνωση της Konami δεν ήταν απολύτως ξεκάθαρη, το BBC ήρθε σε επαφή με δύο βασικούς ηθοποιούς που είχαν δανείσει τη φωνή τους για χαρακτήρες του αρχικού παιχνιδιού, για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει τελικά. Όπως δήλωσαν αυτοί, η Konami δεν τους προκάλεσε στο στούντιο για να ηχογραφήσουν εκ νέου voice overs για το remake.

Τελικά, ο ιαπωνικός gaming κολοσσός ξεκαθάρισε στο The Verge πως "θα χρησιμοποιήσει ξανά τα voice overs που είχαν ηχογραφηθεί για το αρχικό παιχνίδι χωρίς καθόλου αλλαγές".

Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι γνωρίζουμε επίσημα πως ούτε ο Hideo Kojima δεν θα συμμετέχει με κανέναν τρόπο στην ανάπτυξη του remake. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να μάθετε πατώντας εδώ.

Για την ιστορία, το αρχικό Metal Gear Solid 3: Snake Eater κυκλοφόρησε το 2004 αποκλειστικά για το PlayStation 2. Είναι το πέμπτο παιχνίδι της σειράς, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Hideo Kojima και αποτελεί prequel. Αργότερα επανακυκλοφόρησε ως Metal Gear Solid 3: Subsistence με πρόσθετα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο, ενώ στη συνέχεια ήρθε και μια remastered έκδοση για το PlayStation 3 και το Xbox 360.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1964, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και ακολουθεί τον πράκτορα με την κωδική ονομασία Naked Snake, καθώς προσπαθεί να σώσει έναν Ρώσο επιστήμονα, να σαμποτάρει ένα πυρηνικό όπλο και να δολοφονήσει την πρώην μέντορά του. Το παιχνίδι είχε αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για την ιστορία, το gameplay, τα γραφικά και τον ήχο του. Έχει πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι τον Μάρτιο του 2010 και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.