Microsoft για Activision: «Είμαστε αποφασισμένοι. Θα λύσουμε κάθε πρόβλημα»

Νέες εμφατικές δηλώσεις
03 Ιουνίου 2023 19:07
Microsoft για Activision: «Είμαστε αποφασισμένοι. Θα λύσουμε κάθε πρόβλημα»

Όπως σας ενημερώσαμε πρόσφατα, η Microsoft εξετάζει πλέον κάθε πιθανό σενάριο για την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard, αναθέτοντας σε μια νέα ομάδα δικηγόρων να εξερευνήσει τρόπους για να ολοκληρωθεί η συγχώνευση, ακόμη και μετά την απαγόρευση από τη CMA του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η εταιρία φαίνεται πως είναι πράγματι πολύ αποφασισμένη, αφού ακριβώς αυτό δήλωσε ο πρόεδρός της, Brad Smith, σε μια νέα συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη νέα του επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συζητήσει άμεσα το θέμα με τον Καγκελάριο του Θησαυροφυλακίου της χώρας, ο Smith μίλησε στο τηλεοπτικό μέσο για την εξαγορά.

Στο πλαίσιο αυτό τόνισε ότι θα κάνει καλό στον ανταγωνισμό και ότι θα επιτρέψει στα παιχνίδια της Activision Blizzard να είναι ευκολότερα προσβάσιμα σε περισσότερους παίκτες ποτέ, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως η Microsoft θα προσπαθήσει να βρει λύση σε οποιοδήποτε πρόβλημα και αν προκύψει, κάνοντας τα πάντα για να ολοκληρώσει το deal.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά τις νέες του δηλώσεις, μεταφρασμένες στα Ελληνικά:

Βασικά, έχουμε μια εξαγορά που πιστεύουμε ότι θα φέρει περισσότερο ανταγωνισμό και μεγαλύτερη πρόσβαση σε παιχνίδια για τους καταναλωτές σε παγκόσμια βάση. Γι' αυτό έχουμε τώρα την έγκριση από σχεδόν 40 χώρες, με περισσότερους από 2 δισεκατομμύρια ανθρώπους, για να προχωρήσει η διαδικασία.

Υπάρχουν ορισμένες ρυθμιστικές αρχές που έχουν εκφράσει ανησυχίες και το καταλαβαίνουμε, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις ανησυχίες. Είμαι ενθουσιασμένος που καταφέραμε να βρούμε μια λύση για την Ευρώπη, η οποία επιτρέπει την εξαγορά να προχωρήσει με “προστατευτικές μπάρες”, ώστε να διασφαλιστεί ότι όλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτά τα παιχνίδια, σε κάθε είδους streaming υπηρεσία και όχι μόνο σε αυτή της Microsoft.

Προφανώς δεν καταφέραμε ακόμη να αντιμετωπίσουμε την ανησυχία κάθε ρυθμιστικής αρχής, αλλά εν τέλει πρέπει να αποφασίσετε: θέλετε να βρείτε λύση σε κάθε πρόβλημα ή θέλετε να βρείτε ένα πρόβλημα για κάθε λύση. Εμείς επικεντρωνόμαστε στην εύρεση λύσης για κάθε πρόβλημα, διότι πιστεύω ότι υπάρχουν λύσεις και μπορείτε να βασιστείτε σε εμάς και στο γεγονός ότι θα είμαστε δημιουργικοί, εποικοδομητικοί και ειλικρινά αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να βρούμε τις λύσεις που θα αποφέρουν τα οφέλη και θα καταστήσουν τα οφέλη αυτά διαθέσιμα σε όλους.