Ο δημιουργός του Sonic ενδέχεται να μπει φυλακή!

Για έως και δυόμιση χρόνια
02 Ιουνίου 2023 00:28
Ο δημιουργός του Sonic ενδέχεται να μπει φυλακή!

Τελικά οι περιπέτειες συνεχίζονται για τον δημιουργό του Sonic, Yuji Naka, ο οποίος αντιμετωπίζει τώρα πιθανή ποινή φυλάκισης δυόμισι ετών και πρόστιμο άνω των 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων για τη συμμετοχή του σε ένα κύκλωμα ανταλλαγής εμπιστευτικών πληροφοριών του gaming κολοσσού Square Enix.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, το Δεκέμβριο σας είχαμε ενημερώσει για το δικαστήριο που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί, μετά την προσωρινή φυλάκισή του το Νοέμβριο. Τελικά, οι εισαγγελείς του περιφερειακού δικαστηρίου του Τόκιο ζήτησαν να εκτίσει ο Naka την ποινή φυλάκισης των 2,5 ετών, υποστηρίζοντας ότι δεν έδειξε σημάδια μεταμέλειας για τις πράξεις του.

Ο Naka κατηγορήθηκε για παραβίαση του νόμου της Ιαπωνίας περί χρηματοπιστωτικών μέσων και χρηματιστηρίου, ουσιαστικά για παράνομη αγορά μετοχών με βάση εμπιστευτικές πληροφορίες. Ο Naka δήλωσε ένοχος στις κατηγορίες αυτές τον Μάρτιο, παραδεχόμενος ότι δεν υπήρχε "καμία αμφιβολία" για την ενοχή του. Η υπεράσπισή του βέβαια ζήτησε μείωση του προστίμου και αναστολή της ποινής και η τελική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί στις 7 Ιουλίου.

Σε περίπτωση που δε γνωρίζετε, η όλη υπόθεση αφορά τη συνεργασία της Square Enix με την ιαπωνική ομάδα ανάπτυξης Aiming. Συγκεκριμένα, ο Naka ήταν υπάλληλος της Square Enix τη στιγμή που η publishing εταιρία υπέγραψε συμφωνία με την Aiming για την ανάπτυξη ενός Dragon Quest spin-off για smartphones. Ο Naka, λοιπόν, αγόρασε 10.000 μετοχές της Aiming για 2,8 εκατομμύρια γιεν (20.000 δολάρια), πριν από την ανακοίνωση του project αυτού! Συγχρόνως, οι Taisuke Sasaki και Fumiaki Suzuki, δύο άλλοι, πρώην υπάλληλοι της Square Enix που και αυτοί είχαν συλληφθεί το Νοέμβριο, αγόρασαν συνολικά 162.000 μετοχές, έναντι 47,2 εκατομμυρίων γιεν (337.250 δολάρια). Τα τρία πρώην μέλη της Square αγόρασαν τις μετοχές της Aiming με την ελπίδα ότι η τιμή τους θα ανέβαινε μετά την ανακοίνωση του Dragon Quest τίτλου.

Για την ιστορία, ο Naka είχε αποχωρήσει εδώ και χρόνια από τη SEGA, αναλαμβάνοντας έναν αντίστοιχο ρόλο στη Square Enix από το 2018, αναπτύσσοντας το Balan Wonderworld. Εν τέλει, μετά την αποτυχημένη πορεία του εν λόγω τίτλου, έφυγε και από τη Square Enix τον Ιούνιο του 2021.