Redfall: Οι developers ήλπιζαν η Microsoft να το ακυρώσει όταν πήρε τη Bethesda

Μάθαμε τι συνέβη πίσω από τα παρασκήνια
01 Ιουνίου 2023 18:12
Redfall: Οι developers ήλπιζαν η Microsoft να το ακυρώσει όταν πήρε τη Bethesda

Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί πάρα πολλά για το Redfall, το νεότερο παιχνίδι της λατρεμένης Arkane, αποκλειστικά για το Xbox οικοσύστημα. Πως γίνεται ένα τόσο ταλαντούχο στούντιο που παρέδιδε σταθερά υψηλής ποιότητας εμπειρίες που λάμβαναν εξαιρετικές βαθμολογίες να στραβοπατήσει έτσι; Φταίει η Bethesda; Φταίει η Microsoft που εξαγόρασε τη Bethesda; Οι απορίες και εικασίες ήταν πολλές...

Τώρα, φως στην υπόθεση έρχεται να ρίξει ο γνωστός ρεπόρτερ της gaming βιομηχανίας, Jason Schreier, ο οποίος κατάφερε να μιλήσει με άτομα που γνωρίζουν τι συνέβη πίσω από τα παρασκήνια. Όπως φαίνεται, το Redfall ήταν ένα παιχνίδι που ούτε οι ίδιοι οι developers της Arkane ήθελα να φτιάξουν, με το ρεπορτάζ να αποκαλύπτει πως πολλοί ήλπιζαν η Microsoft να ακυρώσει εντελώς το project όταν εξαγόρασε τη Bethesda!

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε αναλυτικά όλες τις νέες πληροφορίες που μάθαμε από το ρεπορτάζ του Schreier για το όσα συνέβησαν στην Arkane:

Η ανάπτυξη του Redfall αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, αφού το project είχε γενικότερα ασαφής κατεύθυνση, ενώ η ομάδα έχανε συνεχώς developers και ήταν σε πολλές φάσεις ανεπαρκώς στελεχωμένη. Οι developers ήταν απογοητευμένοι αφού συνεχώς καλούνταν να κυνηγάνε άλλα παιχνίδια, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ανάπτυξης υπήρχε μια ένταση για το αν το game design θα έπρεπε να επικεντρωθεί στο single-player ή το multiplayer.

Το project ξεκίνησε αρχικά το 2018, όταν η ZeniMax, η μητρική εταιρία της Bethesda, προσπαθούσε να πουλήσει τον εαυτό της. Η εταιρεία ενθάρρυνε όλα τα στούντιό της να αναπτύξουν παιχνίδια που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επαναλαμβανόμενα έσοδα. Πρακτικά υπήρχε άνωθεν εντολή όλα τα στούντιο της ZeniMax/Bethesda να εστιάσουν στα "games as a service" και να προωθούν τα microtransactions μέσα σε αυτά τα παιχνίδια. Ωστόσο, η μετάβαση αυτή προκάλεσε σύγχυση και ένταση στην Arkane, ένα στούντιο γνωστό για τις immersive sim single-player εμπειρίες.

Κάπως έτσι, ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού εγκατέλειψε την Arkane κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του Redfall. Μέχρι την τελική κυκλοφορία του φέτος, περίπου το 70% των developers που είχαν εργαστεί στο Prey, το προηγούμενο παιχνίδι της Arkane Austin, είχε αποχωρήσει στην εταιρία. Μάλιστα, κατέστη πολύ δύσκολο να καλυφθούν αυτές οι κενές θέσεις εργασίας λόγω της φήμης της ZeniMax για κάτω του μέσου όρου μισθών και των λιγότερων διαθέσιμων game developers στο Τέξας.

Παρά τις προκλήσεις αυτές, η εξαγορά της ZeniMax από τη Microsoft έναντι 7,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων έδωσε κάποια ελπίδα στο εναπομείναν προσωπικό της Arkane, με πολλούς να πιστεύουν ότι η Microsoft θα μπορούσε να ακυρώσει ή να κάνει reboot το Redfall ως single-player παιχνίδι. Αντ' αυτού, η Microsoft επέτρεψε στη ZeniMax να συνεχίσει να λειτουργεί με σημαντική αυτονομία, χωρίς να επεμβαίνει σχεδόν καθόλου.

Η Arkane τελικά απέσυρε τα σχέδιά της για το in-game monetization το 2021, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη δυσφορία των gamers για τα "games as a service", αλλά αυτή η στροφή δεν ήταν αρκετή για να σωθεί το project.