Netflix: Πρώην developer του God of War ετοιμάζει AAA παιχνίδι για την streaming υπηρεσία

Αποκάλυψε τα σχέδιά του ο Rafael Grassetti
31 Μαΐου 2023 20:26
Netflix: Πρώην developer του God of War ετοιμάζει AAA παιχνίδι για την streaming υπηρεσία

Στις 20 Μαΐου σάς είχαμε ενημερώσει με σχετική είδηση ότι ο studio art director της Santa Monica αποχώρησε από το στούντιο. Τώρα, στα φώτα της δημοσιότητας ήρθαν μερικές πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες από τον ίδιο τον Rafael Grassetti που αφορούν τα επόμενα βήματά του.

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, έκλεισε μια συμφωνία με το Netflix και θα ετοιμάσει μία νέα ομάδα ανάπτυξης, για ένα ολοκαίνουργιο βιντεοπαιχνίδι. Ο Grassetti δεν έδωσε πολλές πληροφορίες για το καινούργιο του project, αλλά αποκάλυψε ότι πρόκειται για ένα εντελώς νέο AAA IP που θα φέρει στη ζωή μαζί με τους Joseph Staten, Jerry Edsall και Chacko Sonny.

Δείτε την επίσημη ανακοίνωσή του παρακάτω:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι έγινα μέλος του Netflix για να αναπτύξω ένα νέο πρωτότυπο AAA IP (παιχνίδι). Είμαι πραγματικά ενθουσιασμένος που θα φτιάξω μια ομάδα και θα συνεργαστώ με τους καταπληκτικούς Joseph Staten, Jerry Edsall και Chacko Sonny για να φέρω έναν νέο κόσμο στη ζωή.

Για την ιστορία, ο Grassetti ηγήθηκε του οπτικού σχεδιασμού στο God of War του 2018, αλλά και στη συνέχεια στο God of War: Ragnarok. Από τον Νοέμβριο του 2022 ήταν ο επίσημος studio art director της Santa Monica.

Φαίνεται, λοιπόν, ότι το Netflix συνεχίζει να επενδύει στα videogames, αφού έχει ήδη ανακοινώσει διάφορα projects που έχει στα σκαριά, ενώ παράλληλα κυκλοφορεί νέα και παλιά παιχνίδια στην πλατφόρμα του. Αυτή τη στιγμή, στην κατηγορία “N Games” θα βρείτε παιχνίδια όπως τα Before Your Eyes, IMMORTALITY, Into the Breach, Kentucky Route Zero, Oxenfree, Stranger Things και πολλά άλλα.

Να σας υπενθυμίσουμε ότι τα games έφτασαν στην υπηρεσία το 2021 και μέχρι στιγμής έχουν προστεθεί περισσότερα από 50 διαφορετικά παιχνίδια, με 40 να κυκλοφορούν κατά τη διάρκεια του 2023.

Τέλος, τον περασμένο Μάρτιο είχαμε μάθει ότι η υπηρεσία θέλει να φέρει τα παιχνίδια και στις τηλεοράσεις. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα γι’ αυτό πατώντας εδώ.