Xbox - Activision: Η Microsoft πήρε αυτό που ήθελε από το πρώτο δικαστήριο

Ξεκίνησε η διαδικασία της έφεσης
31 Μαΐου 2023 14:04
Xbox - Activision: Η Microsoft πήρε αυτό που ήθελε από το πρώτο δικαστήριο

Όπως σας ενημερώσαμε, χτες ήταν μια πολύ σημαντική ημερά για την τεράστια εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft, αφού θα γινόταν μια αρχική ακρόαση στο δικαστήριο για το 'όχι' από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σε περίπτωση που θέλετε ένα φρεσκάρισμα, ο αμερικανικός κολοσσός έκανε έφεση στο Δικαστήριο Εφέσεων Ανταγωνισμού (CAT) σχετικά με την απόφαση της CMA να εμποδίσει την εξαγορά της Activision Blizzard, της publishing εταιρίας των Call of Duty και World of Warcraft, ύψους 69 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Microsoft υποστηρίζει ότι η συμφωνία δεν θα βλάψει τον ανταγωνισμό ή τους καταναλωτές στην αγορά του cloud gaming και ότι το βέτο της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής "αποθαρρύνει την τεχνολογική καινοτομία και τις επενδύσεις" στη χώρα.

Η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα απαγορεύσει τη συγχώνευση, λέγοντας ότι θα δώσει στη Microsoft αθέμιτο πλεονέκτημα και ότι θα υπονομεύσει τους νέους και καινοτόμους ανταγωνιστές στο cloud gaming, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν stream παιχνίδια στις συσκευές τους μέσω internet. Η CMA δήλωσε ότι η Microsoft έχει ήδη ισχυρή θέση και προβάδισμα έναντι άλλων ανταγωνιστών στην αγορά αυτή και ότι η συμφωνία θα ενίσχυε ακόμη περισσότερο τη θέση αυτή.

Στην τελευταία εξέλιξη σχετικά με την πολυσυζητημένη εξαγορά λοιπόν, το CAT του Ηνωμένου Βασιλείου όρισε τον Ιούλιο ως τον μήνα που θα εκδικάσει την έφεση του τεχνολογικού κολοσσού κατά της CMA. Αυτή ήταν μια μικρή νίκη για την Microsoft, αφού η εταιρεία πίεζε επίμονα τον δικαστή για ταχεία επανεξέταση της υπόθεσης, σε αντίθεση με τις προσπάθειες της CMA να καθυστερήσει τη διαδικασία όσο το δυνατόν περισσότερο, για να επιτρέψει την περαιτέρω προετοιμασία της υπόθεσης.

Αναλυτικότερα, στη χθεσινή διάσκεψη διαχείρισης της υπόθεσης, ο δικαστής Marcus Smith, αφού άκουσε και τις δύο πλευρές, όρισε τις ακροάσεις της έφεσης για τα τέλη Ιουλίου, λέγοντας:

Η εκδίκαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί το δεκαπενθήμερο που αρχίζει στις 24 Ιουλίου, επομένως τις εβδομάδες που αρχίζουν στις 24 και 31 Ιουλίου.

Ο δικαστής ενθάρρυνε περαιτέρω και τα δύο μέρη να υποβάλουν λεπτομερείς προφορικές παρατηρήσεις, επιτρέποντας την ενδελεχή διερεύνηση της πολυπλοκότητας αυτής υπόθεσης.

Φυσικά, η επείγουσα ανάγκη της Microsoft να ξεκινήσουν οι ακροάσεις το συντομότερο, δείχνει την έντονη επιθυμία της εταιρίας να προχωρήσει η εξαγορά. Τα αρχικά της πλάνα είχαν ως τελευταία διοριά την 17 Ιουλίου για την ολοκλήρωση της εξαγοράς, ωστόσο το βέτο του Ηνωμένου Βασιλείου έφερε τα πάνω κάτω για το χρονοδιάγραμμα αυτό.

Όπως και να έχει, το καλοκαίρι αναμένεται να έχει πολλές σημαντικές εξελίξεις για το deal και σίγουρα η νομική διαμάχη στο Ηνωμένο Βασίλειο θα έχει ενδιαφέρον, αφού αναμένεται να φέρει πολλές λεπτομέρειες στα φώτα της δημοσιότητας, την ώρα που το αποτέλεσμά της θα διαμορφώσει σημαντικά το μέλλον της gaming βιομηχανίας.