Το Ratchet & Clank: Rift Apart του PS5 έρχεται στο PC (ΒΙΝΤΕΟ)

Και μάλιστα πολύ σύντομα
30 Μαΐου 2023 18:18
Το Ratchet & Clank: Rift Apart του PS5 έρχεται στο PC (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί το PlayStation Showcase 2023 να αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά οι ανακοινώσεις συνεχίζονται από το PlayStation, το οποίο φέρνει στο PC μια ακόμη αποκλειστικότητα του PS5. Ο λόγος γίνεται για το εξαιρετικό Ratchet & Clank: Rift Apart, το οποίο ήταν μια από τις πιο πολυδιαφημισμένες εμπειρίες της next-gen κονσόλας της Sony, για τον τεχνικό του τομέα και τη χρήση του SSD.

Ο τίτλος της Insomniac Games θα έρθει στο PC υπό την επιμέλεια της έμπειρης Nixxes Software, στις 26 Ιουνίου, τόσο μέσα από το Steam όσο και μέσα από το Epic Games Store. Πρόκειται μάλιστα για την πρώτη φορά που οι παίκτες στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές θα μπορούν να απολαύσουν το franchise, το οποίο γιόρτασε πρόσφατα τα 20 χρόνια του.

Σε σχέση με την έκδοση του PS5, το Ratchet & Clank: Rift Apart θα έχει πέρα από ray-traced reflections και επιπλέον ray-traced shadows για το φυσικό φως στις εξωτερικές περιοχές, κάτι που θα καθιστά τις σκιές πιο ρεαλιστικές με φυσικά gradients.

Παράλληλα, η ομάδα ανάπτυξης έχει επιμεληθεί πολλά ακόμη χαρακτηριστικά που ζητάνε οι PC gamers, υποστηρίζοντας ultra-wide οθόνες τόσο για τα cutscenes όσο και για το gameplay, ακόμα και με 48:9 αναλύσεις ή setups με τρία monitors. Συνεχίζοντας, το παιχνίδι θα έχει ξεκλείδωτο framerate και θα υποστηρίζει όλες τις τελευταίες upscaling τεχνολογίες: NVIDIA DLSS 3, AMD FSR 2, Intel XeSS και το Temporal Injection της ίδιας της Insomniac. Τέλος, τα controls στο πληκτρολόγιο και το ποντίκι θα είναι πλήρως customizable, ενώ θα υποστηρίζεται και το DualSense με όλες του τις λειτουργίες, όπως haptic feedback και dynamic trigger effects.

Για την ώρα, οι προτεινόμενες και οι ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος δεν έχουν αποκαλυφθεί, αλλά στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκε ένα ειδικό trailer που μπορείτε να παρακολουθήσετε μέσα από τον player που ακολουθεί.