Τα McDonald's έφτιαξαν gaming κονσόλα σε σχήμα κοτομπουκιάς

Αφιερωμένη αποκλειστικά σε ένα μόνο παιχνίδι
30 Μαΐου 2023 15:19
Τα McDonald's έφτιαξαν gaming κονσόλα σε σχήμα κοτομπουκιάς

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα McDonald's μόλις κυκλοφόρησαν μια φορητή gaming κονσόλα σε σχήμα κοτομπουκιάς, ειδικά σχεδιασμένη για να παίζει το κλασικό παιχνίδι Tetris. Όπως ανέφερε αρχικά το μέσο RetroDodo, αυτή η ιδιαίτερη gaming συσκευή αποτελεί μέρος μιας προώθησης για τον εορτασμό της 40ης επετείου του McNugget, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1983, και του παιχνιδιού Tetris, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του ένα χρόνο αργότερα, το 1984.

Το gaming McNugget είναι περίπου τετραπλάσιο σε μέγεθος από μια κανονική κοτομπουκιά και διαθέτει μια μικρή ασπρόμαυρη LCD οθόνη, διάφορα κουμπιά ελέγχου και μικροσκοπικά ηχεία που παίζουν την κλασική μουσική του Tetris. Η συσκευή έρχεται μάλιστα σε ειδική θήκη μεταφοράς που κοσμείται με εικόνες ακόμη περισσότερων nuggets και έχει επίσημη άδεια του παιχνιδιού, υποσχόμενη την αυθεντική Tetris εμπειρία.

Επί του παρόντος, το σύστημα διατίθεται αποκλειστικά στα καταστήματα McDonald's στην Κίνα, με 400.000 τεμάχια διαθέσιμα στα εστιατόρια της ηπειρωτικής Κίνας και επιπλέον 100.000 κονσόλες διαθέσιμες μέσω μιας delivery εφαρμογής. Η τιμή του είναι 30 γουάν, δηλαδή περίπου 4 ευρώ και ήδη υπάρχουν πολλαπλές καταχωρήσεις σε ιστοσελίδες δημοπρασιών, όπου μεταπωλείται για αρκετά περισσότερα χρήματα λόγω της αποκλειστικότητας στην Κίνα. Για παράδειγμα, η χαμηλότερη τιμή για το Tetris nugget στο eBay Αμερικής είναι αυτή τη στιγμή περίπου 19 ευρώ.

Προς το παρόν δε γνωρίζουμε αν η κονσόλα θα κυκλοφορήσει ευρύτερα. Όπως και να ‘χει όμως, παρακάτω μπορείτε να δείτε ένα βίντεο unboxing από τον YouTuber SuiBianChiChiChiChi, που την παρουσιάζει αναλυτικά.