CD Projeκt: Χαμός με τις φήμες ότι θα την αγοράσει το PlayStation - Μάθαμε τι ισχύει

Μετά τον ντόρο που προκλήθηκε, στελέχη της πολωνικής εταιρίας σχολίασαν επίσημα τις φήμες
29 Μαΐου 2023 20:52
CD Projeκt: Χαμός με τις φήμες ότι θα την αγοράσει το PlayStation - Μάθαμε τι ισχύει

Το περασμένο Σαββατοκύριακο προκλήθηκε ντόρος από την έντονη φημολογία πως η Sony Interactive Entertainment σχεδιάζει να εξαγοράσει την CD Projekt RED, την πολωνική εταιρία υπεύθυνη για τα The Witcher και Cyberpunk 2077, κάνοντάς την έτσι μέλος των PlayStation Studios

Η φήμη διαδόθηκε από έναν leaker που ειδικεύεται σε περιεχόμενο γύρω από το Destiny, ο οποίος υποστήριξε ότι έχει γνώση για τα σχέδια της Sony περί εξαγοράς της CD Projekt. Οι ψίθυροι όμως προκάλεσαν τέτοιο θόρυβο που δεν μπόρεσε η ίδια η πολωνική εταιρία να αφήσει αναπάντητες αυτές τις φήμες. Έτσι, μέσα από το meeting των μετόχων για την οικονομική αναφορά του Q1 2023, ο πρόεδρος και CEO της CD Projekt, Adam Kiciński, σχολίασε επίσημα τα όσα ακούγονται. Τι ισχύει όμως τελικά; 

Η απάντηση του Kiciński ήταν ηχηρή ως προς τη διάψευση τα περί εξαγοράς των δημιουργών των Witcher παιχνιδιών από τη Sony: "Από πλευράς μας δεν έχει αλλάξει τίποτα. Οπότε θα επαναλάβω τα όσα λέμε όλα αυτά τα χρόνια: η CD Projekt δεν είναι προς πώληση."

Συνεχίζοντας τα όσα είπε ενώπιον των μετόχων της CD Projekt: "Θέλουμε να παραμείνουμε ανεξάρτητοι. Πιστεύω ότι έχουμε μια εξαιρετική στρατηγική. Σίγουρα δεν είναι εύκολη να εκτελεστεί, αλλά είναι συναρπαστικό το ότι ακολουθάμε το δικό μας μονοπάτι. Επομένως, όλο αυτό δεν είναι τίποτα παραπάνω από φήμες.

Πρόσφατα, η CD Projekt ανακοίνωσε απολύσεις στο στούντιο που ανέλαβε το spinoff των Witcher με τον προσωρινό τίτλο "Project Sirius", αλλά και πως αλλάζει τα πλάνα της για αυτό, ενώ ετοιμάζεται μια νέα The Witcher τριλογία παιχνιδιών, καθώς και ένα μοντέρνο remake του πρώτου The Witcher. 

Η Sony, από πλευράς της, διαμήνυσε ότι θέλει να κάνει "άλλου επιπέδου" εξαγορές με σκοπό να επενδύσει γύρω στα $5 δισεκατομμύρια για αυτά τα φιλόδοξα σχέδιά της.