The Witcher 3: Σαρωτικές οι πωλήσεις του - Επίσημα νούμερα από την CD Projekt

Οι πωλήσεις του από το 2015 μέχρι σήμερα
29 Μαΐου 2023 20:05
The Witcher 3: Σαρωτικές οι πωλήσεις του - Επίσημα νούμερα από την CD Projekt

Η CD Projekt RED ανακοίνωσε εν μέσω της οικονομικής αναφοράς του τελευταίου τριμήνου τα επίσημα νούμερα πωλήσεων του franchise του The Witcher, το οποίο άλλωστε γιγάντωσε την εταιρία στη gaming βιομηχανία. 

Αποτελώντας ένα από τα πιο επιτυχημένα εμπορικά gaming franchises, τα The Witcher, The Witcher 2: Assassins of Kings και The Witcher 3: Wild Hunt έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 75 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως. Ωστόσο, ένα από αυτά τα τρία παιχνίδια διατηρεί τη μερίδα του λέοντος των πωλήσεων και δεν είναι άλλο από το The Witcher 3, το οποίο από μόνο του έχει πραγματοποιήσει 50 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως. Αρκεί να αναφέρουμε ότι τον Απρίλιο του 2022 οι αριθμοί του τίτλου βρίσκονταν στα 40 εκατομμύρια αντίτυπα. 

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις στο στρατόπεδο της CD Projekt RED, έγιναν απολύσεις, ανακατατάξεις και "αλλαγή πλαισίου" στο Project Sirius -ενός εκ των επερχόμενων τίτλων του The Witcher. Παράλληλα, η πολωνική εταιρία ετοιμάζει μια ολοκαίνουργια τριλογία Witcher παιχνιδιών, καθώς και ένα μοντέρνο remake του πρώτου The Witcher

Λίγα λόγια για την επανέκδοση του The Witcher 3

Η Complete Edition του Witcher 3 που κυκλοφορεί περιλαμβάνει τα δύο τεράστια story expansions: "Hearts of Stone" και "Blood & Wine" τα οποία μπορούν να προσφέρουν με τη σειρά τους επιπλέον 50 ώρες gameplay, καθώς και νέο περιεχόμενο εμπνευσμένο από τη σειρά του Netflix. Εκτός αυτών, περιλαμβάνει και αναβαθμισμένο τεχνικό τομέα που εκμεταλλεύεται την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ των νέων κονσολών, χάρη στο next-gen update το οποίο διατέθηκε από τον Δεκέμβριο του 2022.

Ειδικότερα, τα Xbox Series X και PS5 έχουν δύο modes, ένα με ray-tracing εφέ και ένα με υψηλή απόδοση 60FPS. Όσον αφορά το ray-tracing έχουν ενσωματωθεί οι μεταμορφωτικές ray traced global illumination και ray traced ambient occlusion τεχνολογίες. Συνολικά, η CD Projekt έχει επιμεληθεί κάθε πτυχή του οπτικού τομέα, από τα textures μέχρι τη βλάστηση. Συγκεκριμένα, το παιχνίδι έχει νέα 4K 3D μοντέλα και textures ενσωματώνοντας το απίστευτα δημοφιλές mod ‘The Witcher 3 HD Reworked Project’.

To The Witcher 3: Wild Hunt είναι διαθέσιμο για τα PlayStation 5, Xbox Series X|S, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, και στο PC μέσω των Steam, Epic Games Store, και GOG.