Alan Wake 2: Υπάρχουν τελικά ελπίδες για retail έκδοση!

Μεγάλη εταιρία του χώρου προσφέρθηκε να το αναλάβει
28 Μαΐου 2023 21:00
Alan Wake 2: Υπάρχουν τελικά ελπίδες για retail έκδοση!

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα είδαμε τα πρώτα gameplay πλάνα από το άκρως αναμενόμενο Alan Wake II, το οποίο η Remedy αναπτύσσει σε συνεργασία με την Epic Games. Συγχρόνως, ανακοινώθηκε και η ημερομηνία κυκλοφορίας του παιχνιδιού, αλλά και μια δυσάρεστη για πολλούς απόφαση.

Ειδικότερα, μέσα από το επίσημο FAQ που δημοσίευσε η ομάδα στην ιστοσελίδα της, έγινε γνωστό ότι το Alan Wake II δε θα κυκλοφορήσει καθόλου σε retail μορφή -κοινώς σε κουτάκι- παρά μόνο σε ψηφιακή μορφή. Αυτό θα ισχύει για όλες τις πλατφόρμες και όχι μόνο για την PC έκδοση. Η απόφαση πράγματι είναι ασυνήθιστη για ένα τέτοιου βεληνεκούς sequel, αλλά δεδομένου ότι η Epic Games χρηματοδότησε το project ώστε να το έχει αποκλειστικό στο Epic Games Store, τότε η κίνηση βγάζει νόημα. Από την πλευρά της, η Remedy θέλησε να δικαιολογήσει την κίνηση της αποκλειστικά ψηφιακής κυκλοφορίας του Alan Wake II, λέγοντας ότι έτσι κρατάει χαμηλότερα από το συνηθισμένο την επίσημη τιμή του.

Ωστόσο, φαίνεται πως υπάρχει φως στο τούνελ για τους λάτρεις του physical, αφού μια μεγάλη publishing εταιρία του χώρου προσφέρθηκε να αναλάβει το εγχείρημα, έχοντας μάλιστα να συνεργαστεί ξανά με την φιλανδική ομάδα ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, ο λόγος γίνεται για την THQ Nordic, η οποία έριξε δημοσίως το μπαλάκι στη Remedy Games, λέγοντας:

Είχαμε αναλάβει την retail έκδοση του Alan Wake για το PC παλιά, σε περίπτωση που δεν το ξέρατε.

Και επειδή ΕΝΑ άτομο (ή μια εταιρεία) δεν αγαπάει το physical, υπάρχουν πολλοί που εξακολουθούν να το αγαπούν. Σκεφτείτε το λίγο. Θα θέλαμε πολύ να το κάνουμε ξανά! ‘Full circle’ και όλα αυτά.

Για την ώρα η Remedy δεν έχει κάνει καμία νέα επίσημη δήλωση επί του θέματος, αλλά δεν είναι απίθανο παρασκηνιακά οι δύο εταιρίες να έχουν ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις, αν και ο τελικός λόγος ανήκει μάλλον στην Epic.

To Alan Wake 2 θα κυκλοφορήσει για τα PC (μόνο μέσω Epic Games Store), PlayStation 5 και Xbox Series X|S στις 17 Οκτωβρίου 2023.