Ο θρυλικός David Hayter θα επιστρέψει για τη φωνή του Snake στο Metal Gear Remake

Δείτε τις πρώτες 4K εικόνες
25 Μαΐου 2023 19:34
Ο θρυλικός David Hayter θα επιστρέψει για τη φωνή του Snake στο Metal Gear Remake

Πριν μερικές ώρες ένα όνειρο της κοινότητας έγινε πραγματικότητα, αφού η θρυλική σειρά Metal Gear Solid επέστρεψε μετά από χρόνια απουσίας. Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του PlayStation Showcase 2023 ανακοινώθηκε το Metal Gear Solid Δ: Snake Eater, ένα ολοκληρωτικό remake του prequel παιχνιδιού της σειράς του Hideo Kojima.

Ωστόσο, αυτό δεν ήταν το μόνο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, στο franchise θα επιστρέψει και ο David Hayter, ο θρυλικός voice actor του Snake που απουσίαζε από το πέμπτο αριθμημένο κεφάλαιο, με τον Kiefer Sutherland να παίρνει το ρόλο του.

Η απόφαση αυτή είχε δεχθεί τότε αυστηρή κριτική από την κοινότητα, η οποία είχε λατρέψει τις χαρακτηριστικές ερμηνείες του Hayter. Στην προκειμένη περίπτωση, λοιπόν, η Konami επιβεβαίωσε ήδη πως οι αρχικοί voice actors θα επιστρέψουν για να ενσαρκώσουν ξανά τους ρόλους τους, μέσα από ένα ειδικό μήνυμα που ακολουθεί παρακάτω.

Τέλος, στα φώτα της δημοσιότητας δόθηκαν και έξι 4K screenshots που παρουσιάζουν την εντυπωσιακή τεχνική αναβάθμιση της εμπειρίας σε σχέση με την αρχική έκδοση του PlayStation 2.

Οι πρώτες 4K εικόνες από το METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER:

METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER

Το μήνυμα της ομάδα ανάπτυξης του METAL GEAR SOLID Δ: SNAKE EATER:

Για την ιστορία, το αρχικό Metal Gear Solid 3: Snake Eater κυκλοφόρησε το 2004 αποκλειστικά για το PlayStation 2. Είναι το πέμπτο παιχνίδι της σειράς, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Hideo Kojima και αποτελεί prequel. Αργότερα επανακυκλοφόρησε ως Metal Gear Solid 3: Subsistence με πρόσθετα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο, ενώ στη συνέχεια ήρθε και μια remastered έκδοση για το PlayStation 3 και το Xbox 360.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1964, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και ακολουθεί τον πράκτορα με την κωδική ονομασία Naked Snake, καθώς προσπαθεί να σώσει έναν Ρώσο επιστήμονα, να σαμποτάρει ένα πυρηνικό όπλο και να δολοφονήσει την πρώην μέντορά του. Το παιχνίδι είχε αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για την ιστορία, το gameplay, τα γραφικά και τον ήχο του. Έχει πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι τον Μάρτιο του 2010 και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.