Το θρυλικό Metal Gear Solid 3 επιστρέφει με ολοκληρωτικό remake!

Ενώ έρχεται και μια remastered συλλογή
24 Μαΐου 2023 23:40
Το θρυλικό Metal Gear Solid 3 επιστρέφει με ολοκληρωτικό remake!

Οι φήμες που σας μεταφέραμε επιβεβαιώθηκαν. Είναι γεγονός. Η θρυλική και πολυβραβευμένη σειρά Metal Gear επιστρέφει με ένα remake και μια remastered συλλογή.

Ξεκινώντας με το Metal Gear Solid Δ Snake Eater, πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο remake του λατρεμένου τίτλου του Hideo Kojima, με υπερσύγχρονα γραφικά αιχμής. Για την ώρα δε γνωρίζουμε ακόμη πότε θα κυκλοφορήσει. Ο τίτλος, σε αντίθεση με τις φήμες, θα καταφθάσει τελικά και για το PS5, αλλά και για τα Xbox Series X|S.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι πριν από το remake θα έρθει στην αγορά το Metal Gear Solid Master Collection Vol. 1. Πρόκειται για το πρώτο τμήμα μιας remastered συλλογής, η οποία θα περιλαμβάνει το Metal Gear Solid, το Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty και το Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

Ακολουθεί το trailer που συνόδευσε την ανακοίνωση:

Για την ιστορία, το αρχικό Metal Gear Solid 3: Snake Eater κυκλοφόρησε το 2004 αποκλειστικά για το PlayStation 2. Είναι το πέμπτο παιχνίδι της σειράς, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Hideo Kojima και αποτελεί prequel. Αργότερα επανακυκλοφόρησε ως Metal Gear Solid 3: Subsistence με πρόσθετα χαρακτηριστικά και περιεχόμενο, ενώ στη συνέχεια ήρθε και μια remastered έκδοση για το PlayStation 3 και το Xbox 360.

Το παιχνίδι διαδραματίζεται το 1964, κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, και ακολουθεί τον πράκτορα με την κωδική ονομασία Naked Snake, καθώς προσπαθεί να σώσει έναν Ρώσο επιστήμονα, να σαμποτάρει ένα πυρηνικό όπλο και να δολοφονήσει την πρώην μέντορά του. Το παιχνίδι είχε αποσπάσει τις καλύτερες κριτικές για την ιστορία, το gameplay, τα γραφικά και τον ήχο του. Έχει πουλήσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως μέχρι τον Μάρτιο του 2010 και θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα βιντεοπαιχνίδια όλων των εποχών.