Το Final Fantasy 16 ίσως να είναι το τελευταίο αριθμημένο κεφάλαιο της σειράς

Η Square Enix εξετάζει το ενδεχόμενο
23 Μαΐου 2023 13:54
Το Final Fantasy 16 ίσως να είναι το τελευταίο αριθμημένο κεφάλαιο της σειράς

Η Square Enix, η δημιουργός της λατρεμένης σειράς Final Fantasy, μπορεί να απομακρυνθεί από τα παραδοσιακά αριθμημένα ονόματα για τα μελλοντικά κεφάλαια του franchise. Αυτή η πιθανή αλλαγή θα γίνει φυσικά μετά κυκλοφορία του 16ου βασικού παιχνιδιού της σειράς τον επόμενο μήνα, ένας αριθμός που όλο και περισσότερο θεωρείται «εκφοβιστικός» για τους νέους παίκτες.

Αναλυτικότερα, κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνέντευξης στο GQ, ο παραγωγός του Final Fantasy, Naoki Yoshida, εξήγησε:

"Καταλαβαίνουμε ότι για τους νέους παίκτες, η είσοδος στη σειρά μπορεί να φαίνεται τρομακτική, σχεδόν σα να ξεκινάς ένα κόμικ που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια από το μηδέν."

Φυσικά, όσον αφορά την JRPG σειρά, τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού κάθε νέο αριθμημένο κεφάλαιο του Final Fantasy αφηγείται μια εντελώς νέα ιστορία. Ωστόσο, αυτό δεν είναι άμεσα εμφανές στους νέους παίκτες, όπως όλα δείχνουν. Ο Yoshida μάλιστα στάθηκε στον αγώνα που καταβάλει η marketing ομάδα για να διαβεβαιώνει συνεχώς τους νέους παίκτες ότι δεν χρειάζεται να παίξουν όλους τους προηγούμενους τίτλους για να εκτιμήσουν τη νεότερη κυκλοφορία.

Συνεχίζοντας, ο Yoshida παραδέχτηκε ότι η ιδέα της εγκατάλειψης των αριθμών ήταν ένα σοβαρό θέμα συζήτησης στην Square Enix. Ανέφερε ως παράδειγμα το reboot του God of War που άφησε στο παρελθόν την αρίθμηση, λέγοντας:

"Ίσως ήρθε η ώρα να αφαιρέσουμε τους αριθμούς από τα ονόματα".

Στη συνέχεια μίλησε και για το MMO της σειράς, το Final Fantasy 14, τονίζοντας ότι μπορεί να μπερδέψει τους πιθανούς νέους παίκτες, αφού κάποιος ίσως να σκεφτεί: Γιατί να παίξω το Final Fantasy 14 όταν πρόκειται να βγει το 16;

Τελικά, ο Yoshida κατέληξε:

"Το αν το Final Fantasy 17 ή το Final Fantasy 18 θα πρέπει να έχουν αριθμό ή όχι - αυτό θα εξαρτηθεί από όποιον πρέπει να αναπτύξει το παιχνίδι και από όποιον είναι υπεύθυνος για το branding!"

Όπως φαίνεται, λοιπόν, η Square Enix επεξεργάζεται ακόμη την ιδέα και δεν έχει πάρει κάποια απόφαση. Ανεξαρτήτως, να σας υπενθυμίσουμε σε αυτό το σημείο πως το Final Fantasy 16 πρόκειται να κυκλοφορήσει αποκλειστικά για το PlayStation 5 στις 22 Ιουνίου. Από την άλλη, όσον αφορά την κυκλοφορία στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές πρόσφατα σας ενημερώσαμε πως θα χρειαστεί να οπλιστείτε με υπομονή. Περισσότερα σχετικά με αυτό μπορείτε να διαβάσετε πατώντας εδώ.