Mortal Kombat 1: Γιατί ονομάστηκε έτσι και όχι Mortal Kombat 12; Ο Ed Boon εξηγεί

O Ed Boon της NetherRealm ξεκαθαρίζει κάποια πράγματα για το reboot
22 Μαΐου 2023 15:36
Mortal Kombat 1: Γιατί ονομάστηκε έτσι και όχι Mortal Kombat 12; Ο Ed Boon εξηγεί

Το reboot του Mortal Kombat franchise ήρθε και με την ασυνήθιστη ονομασία "Mortal Kombat 1" είναι λογικό να δημιουργούνται ερωτήματα από τους fans γιατί επιλέχθηκε αυτός ο τίτλος και όχι το "Mortal Kombat 12". 

Αυτή τη σύγχυση με τον τίτλο ανάμεσα στους fans θέλησε να ξεκαθαρίσει ο επικεφαλής του franchise και CCO της NetherRealm Studios, Ed Boon, ο οποίος στο Kommunity Chat μίλησε εκτενώς για την επιλογή του ονόματος αλλά και το νέο σύμπαν που βρίσκεται το Mortal Kombat 1. 

"Το Mortal Kombat 1 είναι η αρχή ενός νέου σύμπαντος. Δεν αποτελεί συνέχεια της ιστορίας του Mortal Kombat 11, οπότε οι χαρακτήρες έχουν εντελώς διαφορετικούς ρόλους σε αυτό το νέο timeline και θέλαμε πραγματικά να το τονίσουμε αυτό με τον τίτλο μας." -Ed Boon

Αναφέρθηκε επίσης στο εξώφυλλο και την επιλογή να είναι ο Liu Kang σε αυτό. Το γεγονός ότι φιγουράρει ο Liu Kang -αντί για τους κλασικούς Scorpion και Sub-Zero- αντιπροσωπεύει τη νέα αυτή πλοκή του Mortal Kombat 1, που λαμβάνει χώρα σε ένα "αναγεννημένο" σύμπαν που δημιούργησε ο νέος Fire God. 

Η NetherRealm Studios υπόσχεται ένα ολοκαίνουργιο fighting systemφρέσκα game modes και πολλά Fatalities για το άκρως ανανεωμένο Mortal Kombat 1. Το παιχνίδι θα έχει ένα ολοκαίνουργιο story campaign, στο οποίο θα πρωταγωνιστούν οι αγαπημένοι χαρακτήρες της κοινότητας, όπως δεν τους έχουμε δει ποτέ ξανά. Η πλοκή του, μάλιστα, θα λαμβάνει χώρα σε ένα νέο σύμπαν το οποίο δημιούργησε ο "Fire God" -πλέον- Liu Kang. Ο τίτλος θα διαθέτει crossplay, αλλά και cross-progression.

Το Mortal Kombat 1 αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 19 Σεπτεμβρίου αποκλειστικά για τις κονσόλες νέας γενιάς PlayStation 5 και Xbox Series X|S, ενώ συγχρόνως θα γίνει διαθέσιμο και για το Nintendo Switch, καθώς και για τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μέσω Steam και Epic Games Store. Όσοι προπαραγγείλουν τον τίτλο θα λάβουν πρόσβαση από νωρίς στην beta τον ερχόμενο Αύγουστο, αλλά και early access από τις 14 Σεπτεμβρίου στον τελικό τίτλο.