GTA V: 10 χρόνια μετά συνεχίζει τις τρελές πωλήσεις του - Νέο ρεκόρ

Αποκαλύφθηκε από την οικονομική αναφορά της Take-Two
22 Μαΐου 2023 12:13
GTA V: 10 χρόνια μετά συνεχίζει τις τρελές πωλήσεις του - Νέο ρεκόρ

Από την πρώτη του κυκλοφορία τον Σεπτέμβριο του 2013 (για τα PS3 και Xbox 360), το Grand Theft Auto V σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά του όχι μόνο στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών αλλά και της ψυχαγωγίας γενικότερα. Σχεδόν 10 χρόνια μετά το GTA V συνεχίζει να πουλάει σαν... ζεστό ψωμί θα λέγαμε όπως αποκαλύπτουν και τα επίσημα στοιχεία από την αναφορά του οικονομικού έτους 2023 της Take-Two. 

Μέσα σε αυτά αποκαλύπτεται ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2023, το franchise του GTA έχει αποστείλει στα καταστήματα περί τα 400 εκατομμύρια αντίτυπα, εκ των οποίων το 45% εξ αυτών έχουν πουληθεί και ανήκουν στο Grand Theft Auto V, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι έχει ξεπεράσει τα 180 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλον τον κόσμο. Βέβαια, ο τίτλος έχει βοηθηθεί από το γεγονός ότι κυκλοφορήσει σε τρεις διαφορετικές γενιές κονσολών, ξεκινώντας από τα PS3/X360, μετά στα Xbox One/PS4 και τώρα στα Xbox Series X|S και PS5, ενώ διατέθηκε και στα πιο γνωστά ψηφιακά καταστήματα των Steam και Epic Games Store, πέραν του Rockstar Launcher. 

Η δυναμική του GTA αλλά και του GTA Online, με τη συνεχή και πλούσια υποστήριξή του από την Rockstar Games όλα αυτά τα χρόνια αντικατοπτρίζεται και στα εκατοντάδες εκατομμύρια εσόδων που απέφερε μόνο για αυτό το τρίμηνο. Η Take-Two ανέφερε πως το GTA Online ήταν ο τρίτος μεγαλύτερος ουσιαστικός παράγοντας που συνέβαλε στις καθαρές εισπράξεις της εταιρίας ύψους $5.28 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Τα παραπάνω στοιχεία συνοψίζει το TweakTown με δικά του γραφήματα, που θα δείτε παρακάτω: 

Επίσης, η Take-Two άφησε να εννοηθεί πως το GTA 6 μπορεί να κυκλοφορήσει ακόμη και μέσα στο 2024, αποκαλύπτοντας ένα πιθανό παράθυρο κυκλοφορίας