Activision: Μια τεράστια χώρα μόλις έδωσε το κρίσιμο ‘ΟΚ’ για την εξαγορά από το Xbox

Συνεχίζονται οι ραγδαίες εξελίξεις
19 Μαΐου 2023 19:21
Activision: Μια τεράστια χώρα μόλις έδωσε το κρίσιμο ‘ΟΚ’ για την εξαγορά από το Xbox

Η εβδομάδα που διανύουμε ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τη Microsoft, αφού τη Δευτέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση έδωσε το πράσινο φως για την εξαγορά της Activision Blizzard, έναντι 68.7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Τώρα, η εβδομάδα κλείνει σε μια εξίσου θετική νότα για την εταιρία, αφού μια από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου έδωσε με τη σειρά της το ΟΚ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Κρατική Διοίκηση για τη Ρύθμιση της Αγοράς της Κίνας έδωσε έγκριση χωρίς κανέναν περιορισμό για τη συμφωνία, μετά την ολοκλήρωση της τρίτης φάσης των ερευνών.

Αν λάβουμε υπόψη ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιπροσωπεύει τα 27 κράτη μέλη της και 3 επιπλέον χώρες, καθώς και όλους τους υπόλοιπους φορείς που έχουν εγκρίνει την εξαγορά, όπως η Ιαπωνία και η Βραζιλία, πλέον 38 συνολικά χώρες έχουν δώσει το ‘ΟΚ’ στη Microsoft. Οι εξελίξεις αυτής της εβδομάδες είναι κρίσιμες για τον αμερικανικό κολοσσό, καθώς οι δικηγόροι του ετοιμάζονται να κάνουν έφεση για το σημαντικό ‘όχι’ από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Όσον αφορά τις επόμενες σημαντικές ημερομηνίες, μέσα στο Μάιο αναμένεται και η απόφαση της Κορέας και η τελική έγκριση από τη Νότια Αφρική. Μέσα στο Μάιο ή τον Ιούνιο αναμένονται και οι αποφάσεις της Τουρκίας και του Καναδά, ενώ στις 9 Ιουνίου θα ξέρουμε ποια είναι και η στάση της Νέας Ζηλανδίας.

Να σημειωθεί πως στην περίπτωση της Activision Blizzard έχουμε να κάνουμε όχι μόνο με τη μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της gaming βιομηχανίας -και μάλιστα με τεράστια διαφορά-, αλλά και με την μεγαλύτερη εξαγορά στην ιστορία της Microsoft γενικότερα, αφού στα 68,7 δισεκατομμύρια δολάρια, η συμφωνία ξεπερνά μέχρι και ολόκληρο το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν μικρότερων χωρών.