Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας αγόρασε μεγάλο ποσοστό της EA!

Συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις επενδύσεις
18 Μαΐου 2023 13:56
Ο Σαουδάραβας Πρίγκιπας αγόρασε μεγάλο ποσοστό της EA!

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταφέρει το μέσο Seeking Alpha που ειδικεύεται σε θέμα που αφορούν τις χρηματιστηριακές αγορές, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Mohammed bin Salman συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τις επενδύσεις στο gaming, αυξάνοντας σημαντικό το ποσοστό του σε μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες της βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, μέσα από το Savvy Gaming, τη θυγατρική του Public Investment Fund (PIF) της χώρας, ο Σαουδάραβας έχει πλέον περίπου το 9% της EA. Μέσα στην περίοδο τριών μηνών που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρίου, το PIF αύξησε το μερίδιο του στην EA κατά 55%. Από τις 16.01 εκατομμύρια μετοχές, πλέον έχει στην κατοχή του 24.81 εκατομμύρια μετοχές. Με τη σημερινή τιμή της μετοχής της EA, η οποία κυμαίνεται κοντά στα 125 δολάρια, η συνολική επένδυση του Σαουδάραβα Πρίγκιπα ξεπερνά σε αξία τα 3 δισεκατομμύρια!

Αξίζει να σημειωθεί πως το Public Investment Fund αναφέρεται πως είναι καθοριστικής σημασίας για το στόχο του πρίγκιπα Mohammed bin Salman να κάνει τη σαουδαραβική οικονομία λιγότερο εξαρτημένη από τα έσοδα που προέρχονται από τις εξαγωγές πετρελαίου. Μάλιστα, η χώρα σκοπεύει να ξοδέψει μελλοντικά 13 δισεκατομμύρια δολάρια για την απόκτηση και μιας ηγετικής game publishing εταιρίας!

Για την ιστορία, το τεράστιο σερί του πρίγκιπα είχε πάρει εντυπωσιακές διαστάσεις το προηγούμενο έτος, αφού πάντα μέσα από το Public Investment Fund του, απέκτησε το περίπου 8% του Embracer Group, καθώς και το 5% των Capcom και Nexon, ξοδεύοντας συνολικά πάνω από $1 δισεκατομμύριο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg.

Συγχρόνως, στις αρχές του Απριλίου είχε εξαγοράσει το 96% της ιστορικής gaming εταιρίας SNK, ενώ το Δεκέμβριο του 2020 το fund εξαγόρασε και μετοχές των Activision Blizzard, Electronic Arts και Take-Two για πάνω από $3 δισεκατομμύρια. Έτσι, αναμένεται να επωφεληθεί αρκετά αν η εξαγορά της πρώτης από τη Microsoft ολοκληρωθεί επιτυχώς. Τέλος, η Σαουδική Αραβία έγινε πρόσφατα και ο μεγαλύτερος εξωτερικός επενδυτής της Nintendo, έχοντας στην κατοχή της το 8.26% των μετοχών της ιαπωνικής εταιρίας.