Το Tears of the Kingdom άφησε εποχή! – Το καλύτερο launch στην ιστορία των Zelda

Εξωπραγματικές πωλήσεις μέσα στις πρώτες τρεις ημέρες
17 Μαΐου 2023 16:46
Το Tears of the Kingdom άφησε εποχή! – Το καλύτερο launch στην ιστορία των Zelda

Είναι γεγονός. Το The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom είναι το πιο επιτυχημένο παιχνίδι στην μεγάλη ιστορία του λατρεμένου franchise της Nintendo όσον αφορά τις launch πωλήσεις.

Συγκεκριμένα, ο ιαπωνικός κολοσσός ανακοίνωσε το τεράστιο επίτευγμα μέσα από τους επίσημους λογαριασμούς του στα social media, αποκαλύπτοντας πως το sequel του Breath of the Wild έχει πουλήσει συνολικά πάνω από 10 εκατομμύρια αντίτυπα μέσα στις 3 πρώτες ημέρες του στα ράφια των καταστημάτων. Αυτό σημαίνει ότι το Tears of the Kingdom όχι απλώς ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ της Zelda σειράς και μάλιστα με τεράστια διαφορά, αλλά συγχρόνως ισοφάρισε και το φαινομενικά άπιστο ρεκόρ των Pokémon Scarlet and Violet.

Ομοίως τα νεότερα Pokémon είχαν πουλήσει 10 εκατομμύρια αντίτυπα στις 3 πρώτες τους μέρες στην αγορά. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Nintendo.

Το Tears of the Kingdom κυκλοφόρησε στις 12 Μαΐου 2023 αποκλειστικά για το Nintendo Switch. Γενικότερα αναμένεται να είναι ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της χρονιάς όσον αφορά τις πωλήσεις παγκοσμίως και μια από τις υποψηφιότητες για τα Game of the Year βραβεία σε μερικούς μήνες από τώρα.

Τόσο το Xbox όσο και το PlayStation έδωσαν συγχαρητήρια στη Nintendo για το launch, όπως σας ενημερώσαμε, ενώ υπήρξαν μέχρι και ουρές από τους gamers για να παραλάβουν τα πρώτα retail αντίτυπα. Για περισσότερα μπορείτε να δείτε το αναλυτικό βίντεο των Unboxholics με τις εντυπώσεις του Γιώργου Πρίτσκα και του Σάκη Καρπά, πατώντας εδώ.