Το Dark Souls 1 ρίχνει σαγόνια με τα υπερσύγχρονα γραφικά της Unreal Engine 5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Έτσι ίσως να έμοιαζε ένα remake
17 Μαΐου 2023 13:19
Το Dark Souls 1 ρίχνει σαγόνια με τα υπερσύγχρονα γραφικά της Unreal Engine 5 (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο καλλιτέχνης με το ιντερνετικό παρατσούκλι "SilasCG" αποφάσισε να συνδυάσει το εμβληματικό καλλιτεχνικό όραμα της FromSoftware, με την τεχνολογία του σήμερα, φέρνοντας μια από τις πιο χαρακτηριστικές πίστες του πρώτου Dark Souls στην Unreal Engine 5.

Συγκεκριμένα, ο SilasCG αξιοποίησε διάφορα υπάρχοντα assets του Dark Souls για να δημιουργήσει εκ νέου το Anor Londo στη μηχανή γραφικών της Epic Games. Το αποτέλεσμα είναι χωρίς καμία αμφιβολία άκρως εντυπωσιακό, μεταμορφώνοντας την πόλη, χάρη στο υψηλής ποιότητας σύστημα φωτισμού της Unreal.

Η δημιουργία του SilasCG ξεχωρίζει για την εκπληκτική προσοχή που έχει δοθεί στη λεπτομέρεια και την περίπλοκη ενσωμάτωση όλων των στοιχείων της πόλης. Για παράδειγμα, η χαρακτηριστική περιστρεφόμενη γέφυρα έχει ενσωματωθεί κανονικά, ενώ δε λείπει η είσοδος στον καθεδρικό ναό, η εφιαλτική περιοχή των Silver Knights με τα τόξα, το δωμάτιο με το αξέχαστο boss fight με τους Ornstein και Smaug, καθώς και όλες οι υπόλοιπες πτυχές του Anor Londo που θυμάστε από την εμπειρία του Hidetaka Miyazaki.

Το βίντεο που μπορείτε να δείτε μέσα από τον player που ακολουθεί παρουσιάζει την εντυπωσιακή δουλειά του SilasCG, ο οποίος υποσχέθηκε ότι σύντομα θα δημοσιεύσει και ένα συγκριτικό βίντεο, βάζοντας δίπλα-δίπλα το αρχικό Anor Londo του Dark Souls και το αντίστοιχο της Unreal Engine 5.

Για την ιστορία, το Dark Souls κυκλοφόρησε αρχικά το 2011 για τα PS3 και Xbox 360, όντας πνευματικός διάδοχος του Demon's Souls του 2009. Το παιχνίδι της FromSoftware θεωρείται ένα από τα σπουδαιότερα όλων των εποχών, έχοντας επηρεάσει όσο λίγα το μέσο και την κατεύθυνση της βιομηχανίας, καταφέρνοντας να καθιερώσει ένα νέο genre. Το 2012 έφτασε επιτέλους και στο PC με την Prepare To Die Edition, ενώ το 2018 κυκλοφόρησε μια remastered έκδοση για τις κονσόλες της τότε τρέχουσας γενιάς.