Ένας από τους πιο λατρεμένους Call of Duty χάρτες παραλίγο να μην κυκλοφορούσε ποτέ!

Η άγνωστή ιστορία για το πώς σώθηκε την τελευταία στιγμή
16 Μαΐου 2023 18:47
Ένας από τους πιο λατρεμένους Call of Duty χάρτες παραλίγο να μην κυκλοφορούσε ποτέ!

Όπως φαίνεται, μερικά από τα καλύτερα πράγματα μπορούν πολλές φορές να συμβούν απλά κατά τύχη. Συγκεκριμένα, σε μια αναπάντεχη αποκάλυψη, μόλις έγινε γνωστό ότι ένας από τους πιο εμβληματικούς χάρτες του Call of Duty, ο Shipment, συμπεριλήφθηκε στο παιχνίδι κατά λάθος!

Πρόκειται για έναν χάρη που προσφέρει φρενήρη δράση χάρη στο μικρό του μέγεθος. Είναι πρακτικά ένας χώρος με στοιβαγμένα άδεια εμπορευματοκιβώτια και αποτελεί έναν από τους αγαπημένους χάρτες πολλών παικτών της σειράς, από τότε που έκανε το ντεμπούτο το 2007 με το Call of Duty 4: Modern Warfare.

Ο Geoff Smith, multiplayer design director της Infinity Ward, αποκάλυψε την αναπάντεχη προέλευση του Shipment σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο Dextero. Σύμφωνα με τον Smith λοιπόν, ο Shipment σχεδιάστηκε αρχικά ως ένας ειδικός χάρτης που θα αφορούσε μόνο το split-screen, "τότε που ακόμη υπήρχε το χαρακτηριστικό".

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης του παιχνιδιού, ο Shipment προστέθηκε στο "playlist script" του παιχνιδιού, μιας και εσωτερικά η Infinity Ward τον χρησιμοποιούσε για τις δικές της gameplay δοκιμές πριν την κυκλοφορία του τίτλου. Ο Smith μάλιστα θυμήθηκε με νοσταλγία τη στιγμή που οι developers διαπίστωσαν ότι από λάθος τους είχαν ξεχάσει να αφαιρέσουν τον Shipment από την τελική έκδοση του multiplayer που έφτασε στα χέρια των παικτών. Ειδικότερα, τόνισε: "Ο τότε επικεφαλής του multiplayer, όταν κυκλοφορήσαμε το παιχνίδι, ξέχασε να το αφαιρέσει και μετά απλά δεν υπήρχε επιστροφή!"

Παρά το μη προγραμματισμένο ντεμπούτο του, ο Shipment έχει γίνει ένα αγαπημένο, αναπόσπαστο κομμάτι του multiplayer του Call of Duty, μιας και το μικρό του μέγεθος και η χαοτική του φύση τον έχουν κάνει βασικό στοιχείο της σειράς. Για παράδειγμα, υπάρχει το remake που φέρει την ονομασία Container στο Call of Duty: Black Ops: Declassified, το remake ονόματι Showtime στο Call of Duty: Ghosts, η παραλλαγή Shipment 1944 στο Call of Duty: WWII και πολλές ακόμη εμφανίσεις σε παιχνίδια όπως τα Call of Duty Online, Call of Duty: Mobile και Call of Duty: Vanguard.

Στο νεότερο κεφάλαιο, το Call of Duty: Modern Warfare II, προστέθηκε δωρεάν μέσα από τη Season 01 Reloaded.

Tags: