Απολύσεις στη CD Projekt – Αλλαγή πλάνων για το νέο Witcher παιχνίδι της

Έχασαν τη δουλειά τους αρκετοί εργαζόμενοι της εταιρίας
16 Μαΐου 2023 18:19
Απολύσεις στη CD Projekt – Αλλαγή πλάνων για το νέο Witcher παιχνίδι της

Η CD Projekt, η πασίγνωστη πολωνική ομάδα ανάπτυξης, ανακοίνωσε ότι προέβη και αυτή σε απολύσεις, όπως έχουμε δει να συμβαίνει τελευταία σε αμέτρητους τεχνολογικούς κολοσσούς. Συγκεκριμένα, το κύμα απολύσεων θα επηρεάσει 29 developers και έρχεται μετά από μια σημαντική επανασχεδίαση του spin-off Witcher παιχνιδιού, Project Sirius.

Οι απολύσεις αυτές αφορούν κυρίως προγραμματιστές της The Molasses Flood, ενός αμερικανικού στούντιο που είναι γνωστό για το παιχνίδι "Flame in the Flood", το οποίο η CD Projekt είχε εξαγοράσει το 2021. Ειδικότερα, 21 developers με έδρα τις ΗΠΑ και οκτώ Πολωνοί υπάλληλοι που εργάζονταν στο Project Sirius έχασαν τη δουλειά τους.

Μιλώντας στο μέσο VGC, ένας εκπρόσωπος της CD Projekt τόνισε:

"Επειδή το project άλλαξε, άλλαξε και η σύνθεση της ομάδας που εργάζεται σε αυτό - κυρίως από την πλευρά της The Molasses Flood".

Το Project Sirius ανακοινώθηκε αρχικά τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, ο διευθύνοντας σύμβουλος της CD Projekt, Adam Kiciński, το είχε περιγράψει ως "μια καινοτόμος προσέγγιση του σύμπαντος του The Witcher", που θα απευθυνόταν σε ένα ευρύτερο κοινό με single-player και multiplayer gameplay. Ωστόσο, εξετάζοντας εκ νέου την κλίμακα και τις εμπορικές δυνατότητες του παιχνιδιού στις αρχές του 2023, η εταιρεία ανέφερε ότι θα αναθεωρήσει και τη γενικότερη στρατηγική της για το παιχνίδι.

Κάπως έτσι, την περασμένη εβδομάδα, σε μια ανακοίνωση προς τους επενδυτές, η CD Projekt δήλωσε ότι είχε οριστικοποιήσει ένα "νέο πλαίσιο" για το Project Sirius, αν και δεν αποκαλύφθηκαν λεπτομέρειες σχετικά με τις αλλαγές που αποφασίστηκαν.

Για την ιστορία, πέρα από αυτό το spin-off, η CD Projekt εργάζεται επίσης και σε μια νέα τριλογία παιχνιδιών Witcher και άλλα projects στο σύμπαν, συμπεριλαμβανομένου ενός "ολοκληρωμένου remake" του αρχικού Witcher παιχνιδιού.