ASUS ROG Ally vs Steam Deck: Δείτε συγκριτικά FPS, χρόνων φόρτωσης, κ.α.

Πως αποδίδει τελικά η κονσόλα της ASUS;
15 Μαΐου 2023 15:49
ASUS ROG Ally vs Steam Deck: Δείτε συγκριτικά FPS, χρόνων φόρτωσης, κ.α.

Πριν μερικά εικοσιτετράωρα η ASUS αποκάλυψε την τελική τιμή και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι για το ROG Ally. Ωστόσο, υπήρχε μια ακόμη απορία για πολλούς gamers: Πώς συγκρίνεται τελικά η νέα φορητή κονσόλα με το Steam Deck της Valve;

Απάντηση σε ακριβώς αυτό το ερώτημα έρχεται να δώσει τώρα το συγκριτικό βίντεο από το γνωστό για τέτοια θέματα YouTube κανάλι ElAnalistaDebits. Το εν λόγω βίντεο συγκρίνει με πολλούς τρόπους τις δύο κονσόλες, εξετάζοντας τα framerates, τις αναλύσεις και τους χρόνους φόρτωσης για διάφορα παιχνίδια, διαπιστώνοντας πως η συσκευή της ASUS έχει το προβάδισμα σε πολλές περιπτώσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με τη σύγκριση του ElAnalistaDebits, η φορητή συσκευή της ASUS παρουσιάζει αξιοσημείωτες διαφορές. Όσον αφορά τους χρόνους φόρτωσης, το ROG Ally είναι αρκετά γρηγορότερο. Για παράδειγμα, το αρχικό loading του God of War γίνεται σε 12.93 δευτερόλεπτα, ενώ στο Steam Deck ο παίκτης πρέπει να περιμένει 19.73 δευτερόλεπτα.

Όσον αφορά την οθόνη και την ανάλυση, το LCD panel των 800p/60Hz του Steam Deck υστερεί αρκετά έναντι της 1080p/120Hz IPS οθόνης του ROG Ally που έχει και Freesync.

Περνώντας στην απόδοση, δοκιμάζοντας το remake του Resident Evil 4 στην ίδια ανάλυση και με τις ίδιες ρυθμίσεις, το  ROG Ally μπορούσε να αποδώσει πάνω από 60FPS, ενώ στο Steam το παιχνίδι έτρεχε περίπου στα 45FPS. Στο Elden Ring η διαφορά ήταν ακόμη πιο μεγάλη. Σε 720p ανάλυση και με Low Settings, το παιχνίδι έτρεχε κοντά στα 30FPS στο Steam Deck, ενώ στο ROG Ally η απόδοση κυμαινόταν κοντά στα 55FPS.

Για περισσότερα συγκριτικά, συμπεριλαμβανομένων δοκιμών στα GTA V, Hogwarts Legacy και Cyberpunk 2077, μπορείτε να παρακολουθήσετε το εν λόγω βίντεο μέσα από τον player που ακολουθεί.