Θα μειωθεί η τιμή του Switch; - Επίσημη απάντηση από τη Nintendo

Νέες δηλώσεις από τον πρόεδρο του gaming κολοσσού
12 Μαΐου 2023 22:04
Θα μειωθεί η τιμή του Switch; - Επίσημη απάντηση από τη Nintendo

Αν η κυκλοφορία του νέου Zelda σας έκανε να εξετάζετε το ενδεχόμενο αγοράς Nintendo Switch, αλλά είστε διστακτικοί περιμένοντας κάποια μείωση τιμής μιας και φτάνουμε στο τέλος του κύκλου ζωής της κονσόλας, τα νέα είναι δυσάρεστα.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η Nintendo ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να μειώσει την τιμή της υβριδικής κονσόλας της, παρά την αξιοσημείωτη επιβράδυνση των πωλήσεων. Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε μείωση 22,1% στις πωλήσεις του Switch σε ετήσια βάση, πουλώντας 17,97 εκατομμύρια μέσα στο οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023. Πλέον η Nintendo προβλέπει την πώληση 15 εκατομμυρίων κονσολών Switch κατά το τρέχον οικονομικό έτος, ένα νούμερο που αντιπροσωπεύει περαιτέρω μείωση 16,5% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Ο πρόεδρος της Nintendo, Shuntaro Furukawa, αναγνώρισε τις προκλήσεις αυτές και απευθυνόμενος στους επενδυτές τόνισε: "Τα 15 εκατομμύρια δεν είναι ένας στόχος που θα μπορέσουμε να επιτύχουμε εύκολα". Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι μια μείωση των τιμών για την τόνωση των πωλήσεων δεν είναι προς το παρόν στο τραπέζι.

Ο Furukawa επικαλέστηκε διάφορους παράγοντες, όπως ο πληθωρισμός, οι συναλλαγματικές ισοτιμίες και το υψηλό κόστος των υλικών κατασκευής, ως λόγους διατήρησης της τρέχουσας τιμής. Παρά τη μείωση των τιμών για ορισμένα υλικά, το συνολικό κόστος κατασκευής του Switch παραμένει μέχρι και σήμερα υψηλό.

"Ακόμη και αν οι τιμές των πρώτων υλών μειωθούν, θα χρειαστεί χρόνος για να αντικατοπτριστεί αυτό στο κόστος κατασκευής", εξήγησε ο Furukawa.

Μάλιστα, με αφορμή την αυξημένη τιμή πώλησης του The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom, η Nintendo κλήθηκε να απαντήσει και σε μερικές ερωτήσεις σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια για την τιμολόγηση του λογισμικού. Ο Furukawa, λοιπόν, διευκρίνισε ότι η τιμή των first-party παιχνιδιών θα αποφασίζεται "κατά περίπτωση". Μάλιστα, τόνισε ότι η αύξηση της τιμής για το νέο Zelda δεν σηματοδοτεί γενική αύξηση της τιμής του λογισμικού της Nintendo.