Η Capcom κολυμπάει στο χρήμα με οικονομικά ρεκόρ

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά
11 Μαΐου 2023 18:07
Η Capcom κολυμπάει στο χρήμα με οικονομικά ρεκόρ

Η Capcom ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για το οικονομικό έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου 2023 και συνοπτικά: Κολυμπάει στο χρήμα, καταφέρνοντας για άλλη μια φορά να σπάσει πολλαπλά ρεκόρ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, η εταιρεία πέτυχε ρεκόρ καθαρών πωλήσεων ύψους 125.930 εκατομμυρίων γιεν (αύξηση 14,4% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος), λειτουργικά κέρδη ύψους 50.812 εκατομμυρίων γιεν (αύξηση 18,4% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος) και καθαρά κέρδη που αναλογούν στους ιδιοκτήτες της μητρικής εταιρείας ύψους 36.737 εκατομμυρίων γιεν (αύξηση 12,9% σε σχέση με το προηγούμενο οικονομικό έτος). Αυτό σηματοδοτεί το έκτο συνεχόμενο έτος με ρεκόρ υψηλών κερδών και το δέκατο συνεχόμενο έτος με αύξηση του λειτουργικού εισοδήματος για την Capcom.

Η τεράστια επιτυχία της οφείλεται κυρίως στο ψηφιακό της περιεχόμενο, αφού πραγματοποίησε ετήσιες πωλήσεις 41,7 εκατομμυρίων μονάδων λογισμικού, άλλη μια σημαντική αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Στο διάστημα αυτό η εταιρία έφερε στην αγορά νέους τίτλους για εμβληματικές σειρές της, όπως το Resident Evil 4 και το Monster Hunter Rise: Sunbreak, οι οποίοι απέσπασαν την αναγνώριση των κριτικών και εμπορική επιτυχία.

Το Resident Evil 4 πούλησε 3,75 εκατομμύρια μονάδες σε μόλις μία εβδομάδα μετά την κυκλοφορία του, ενώ το Monster Hunter Rise: Sunbreak πούλησε 5,45 εκατομμύρια μονάδες από την κυκλοφορία του τον Ιανουάριο. Η Capcom βέβαια σημείωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της προήλθε από τους παλιότερους τίτλους του καταλόγου της, αντιπροσωπεύοντας τα 29,3 εκατομμύρια των προαναφερθέντων 41,7 εκατομμυρίων πωλήσεων. Για παράδειγμα, περίφημα τα πήγαν τα Resident Evil 2 και Resident Evil 3, τα οποία πούλησαν 2,25 εκατομμύρια και 1,95 εκατομμύρια αντίτυπα αντίστοιχα κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους.

Η εταιρεία αποκάλυψε επίσης ότι το 89,4% των πωλήσεων των παιχνιδιών της ήταν ψηφιακές.

Tags: