Το Counter-Strike Global Offensive συνεχίζει ασταμάτητο και έσπασε νέο ρεκόρ όλων των εποχών

Ανεβάζει ξανά τον πήχη
07 Μαΐου 2023 19:43
Το Counter-Strike Global Offensive συνεχίζει ασταμάτητο και έσπασε νέο ρεκόρ όλων των εποχών

Όπως φαίνεται, οι gamers προετοιμάζονται για το ντεμπούτο του Counter-Strike 2 αργότερα μέσα στη χρονιά και έτσι το Counter-Strike Global Offensive όχι απλά παραμένει το δημοφιλέστερο παιχνίδι στο Steam, αλλά κατάφερε κιόλας να σπάσει το προηγούμενο, ήδη εντυπωσιακό του ρεκόρ.

Περνώντας σε λεπτομέρειες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του SteamDB, το Counter-Strike Global Offensive κατάφερε χτες Σάββατο 7 Μαΐου να προσελκύσει πάνω από 1.8 εκατομμύρια ταυτόχρονους παίκτες. Συγκεκριμένα, 1,818,773 παίκτες έπαιζαν την ίδια χρονική στιγμή το multiplayer shooter της Valve, τινάζοντας στον αέρα το προηγούμενο ρεκόρ των 1.507.212 ταυτόχρονων παικτών στις 25 Μαρτίου.

Η δημοφιλία του παιχνιδιού έχει κορυφωθεί τελευταία, αφού το προηγούμενο αξιοσημείωτο ρεκόρ ήταν οι 1,308,963 παίκτες στις 16 Απριλίου του 2020. Το εντυπωσιακό είναι πως ακόμη και αν συνδυαστούν οι αριθμοί των αμέσως επόμενων 5 παιχνιδιών του Steam, το άθροισμα δεν μπορεί να φτάσει το CS:GO.

Σε αυτό το σημείο να σας υπενθυμίσουμε ότι Counter-Strike 2 θα κυκλοφορήσει στο Steam μέσα στο καλοκαίρι του 2023. Το παιχνίδι αναπτύσσεται με τη νέα μηχανή γραφικών Source Engine 2, για να στέκεται επάξια στο σήμερα. Επιπροσθέτως, έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στους gameplay μηχανισμούς και όχι μόνο. Το Counter-Strike 2 αφήνει πίσω του το tick rate, με sub-tick ενημερώσεις για κάθε κίνηση του παίκτη. Αυτό σημαίνει πως ό,τι βλέπετε στην οθόνη συμβαίνει πραγματικά και στο multiplayer παιχνίδι.

Σημαντικές αλλαγές έχουν γίνει και στα physics των smoke grenades, μιας και ο καπνός θα έχει πλέον 3D υπόσταση στο χώρο και θα αλληλοεπιδρά με τα αντικείμενα, τους παίκτες, τα όπλα, τους φωτισμούς κ.ο.κ. Το Counter-Strike 2 υπόσχεται μάλιστα και πιο καθαρούς, φωτεινούς και γενικά καλύτερους χάρτες. Η Valve έχει ενσωματώσει απείραχτους στο ολοκαίνουργιο παιχνίδι τους κλασικούς χάρτες που έχετε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια, με κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να έχετε απομνημονεύσει. Ωστόσο, ταυτόχρονα έχει ετοιμάσει και φρεσκαρισμένες εκδόσεις των λατρεμένων χαρτών που φτιάχτηκαν ξανά από το μηδέν με όλα τα χαρακτηριστικά της νέας μηχανής γραφικών.